29 Mart 2024 Cuma

3 ilde yeni karantina uygulamaları

Ordu, Karabük ve Batman'da yeni korona vakaları tespit edildi. Bazı yerleşim yerleri karantinada.

Sağlık Bakanlı'nın açıkladığı verilerin doğru olmadığı yönünde tepkiler sürerken, koronavirüs nedeniyle neredeyse hergün yeni bir yerleşim yeri karantinaya alınıyor. 

Koronavirüs nedeniyle Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı Çayıralan Mahallesi'nde yapılan testler sonucunda yeni virüs vakaları tespit edildi. Mahallede karantinaya alındı.

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyünde de bazı kişilerin Covid-19 testi pozitif çıktı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu açıklamasında köyün karantinaya alındığı bildirildi. Açıklamada, "Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, Değirmenyanı köyünün tüm giriş ve çıkış noktalarının sınırlandırılmasına, Değirmenyanı köyünde karantina altında ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresi boyunca idari izinli sayılmasına, alınan kararlara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verildi" ifadesi kullanıldı.

Batman'da ise Sason ilçesinde, 2 evde karantina uygulaması başlatıldı. Sason Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Dikbayır köyündeki 2 evin karantinaya alındığı belirtildi.