19 Mayıs 2024 Pazar

29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası programı açıklandı

Bu yıl da dopdolu bir hafta etkinlikleriyle 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kutlanacak. "#lubunyasokakta Beklemede kal lubunyaaa" diyen komite, Onur Yürüyüşü'nü 26 Haziran Cumartesi 17.00'de yapılacağını duyurdu. 

"Sokaktayız, çarktayız, işteyiz, yoldayız,
eylemdeyiz; sokakta yaşıyoruz ya da
uyuyoruz, bazen geziyoruz, tozuyoruz.
Sokağı da eve taşıyoruz, bazen ev sokakla
doluyor…"

29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın programı açıklandı. 20-27 Haziran tarihlerinde online ve fiziksel olarak gerçekleşecek Onur Haftası'nın programı bu sene de dopdolu.

Bu yıl "Sokak" temasıyla yapılacak hafta 20 Haziran'da Hormonlu Domates Ödül Töreni ile başlayacak. Oylamanın devam ettiği Hormonlu Domates Töreni pandemi sebebiyle çevrimiçi ortamda yapılacak.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK
Hafta boyunca hem sokak temasında hem de LGBTİ+ hareketinin farklı tartışma alanlarında çok sayıda söyleşi, atölye ve sergi katılımcıları bekliyor. Hafta kapsamında bir konserde gökkuşağı bayrağı açtığı için tutuklanan ve işkenceye maruz kalan, mülteci olarak gittiği Kanada'da intihar eden Sarah Hegazi de anılacak.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ 26 HAZİRAN'DA
19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ise 26 Haziran Cumartesi günü 17.00'de yapılacak. Komite, "#lubunyasokakta Beklemede kal lubunyaaa" diyor.

29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nda yedi gün boyunca her gün etkinlikler devam edecek.