17 Mayıs 2024 Cuma

28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın teması: Ben neredeyim

Bu yıl 28'incisi gerçekleştirilecek olan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın teması, "ben neredeyim" olarak açıklandı. 

22-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın teması açıklandı. "2020 yıl kimimizin birbiriyle mesafesinin arttığı, kimimizin de kendisiyle mesafesinin azaldığı bir yıl oldu, oluyor" denilen açıklamada, "Ve bizler türlü türlü krize ve damgalanmaya alışkın lubunyalar olarak tam gaz bir araya geliyor, örgütleniyor, şarkılar söylüyor, sexting yapıyor, gullüm alıkıyor, varlığımızı ve bir aradalığımızı kutluyor ve diyoruz ki, 'ben neredeyim'." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Yönelimler, kimlikler, performanslar ve oluşlar nehrinde yıkanarak temaşa eden ya da nehre hiç girmeyip güneşlenen lubunyalar olarak diyoruz ki, bu nehirde, bu şehirde 'ben neredeyim.' Salgında hayatlarını heteroseksizmle çevrili atanmış aile evlerine sığdıramayanlar, güvencesiz ve sömürüye dayalı işlerde çalıştırılan, salgında işinden olan, beldesiz kalan gacılar, özgürlükleri derdest edilmiş, virüse serbest, insana yasak sınırlarda daha güvenli bir hayat özlemindeki LGBTİ'lar olarak soruyoruz, 'ben neredeyim'.

"Rujları sürdük, ojeler tamam; straponlar belde, bıyıklar yaman; kimimiz kıllı kimimiz parlak, kimimiz nonoş kimimiz godoş. Maskeler çeşitli. Her gün gibi bugünlerde de gökte gördük köprüyü, rengi yedi türlüyü."