19 Nisan 2024 Cuma

'27 yıldır hapishanede olan hasta tutsak Sinan Gül tahliye edilsin'

27 yıldır hapishanede bulunan hasta tutsak Sinan Gül'ün durumuna dikkat çeken İHD İzmir Şubesi, Gül'ün bir an önce tahliye edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, yaptığı açıklamada hasta tutuklu Sinan Gül'ün durumuna dikkat çekti.

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Sekreteri Ahmet Çiçek, tahliye edildikten bir gün sonra yaşamını yitiren Sabri Kaya için birçok kez tahliye talep ettiklerini ifade etti. Çiçek, "Maalesef bir hasta mahpus daha tabutla tahliye edildi. Son anda böyle bir tahliye, devletin sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır" diye kaydetti.

Bu haftaki açıklamalarını Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde kalan hasta tutuklu Sinan Gül'ün durumuna dikkat çekmek için yaptıklarını söyleyen Çiçek, "Sinan Gül, 1975 Dersim doğumludur. 27 yıldır mahpustur. Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsüdür. Gördüğü işkenceden dolayı boynunda damar tıkanıklığı oluşmuştur. Zaman zaman parmaklarında his kaybı olmaktadır. Bunların yanı sıra; omurilik kanal darlığı, bel fıtığı, midede gastrit, reflü, migren rahatsızlıkları vardır" dedi.

İnfaz Yasası'ndaki eşitsiz yaklaşımını düzeltmenin hala mümkün olduğunu belirten Çiçek, "Özellikle hasta mahpusların bu süreçte tahliye edilmeleri gerekmektedir. Anayasa Mahkemesi bu eşitsizliği görmeli ve eşitsizliği giderecek bir karar vermelidir. Biz insan hakları savunucuları, sürecin yakından takipçisi olacağız" diye konuştu.