19 Mayıs 2024 Pazar

25Kasım25Kadın kampanyası Samsun'da

25Kasım25Kadın kampanyası kapsamında Çatal ve Sezer anıldı. Samsun'da, Çatal ve Sezer'in katledildikleri yerlerde açıklama yapan SKM'liler, kadın cinayetlerine, nefret cinayetlerine, trans cinayetlerine karşı direneceklerini ve daima sokaklarda olacaklarını bir kez daha belirtti.
 
Samsun Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenledikleri 25Kasım25Kadın anmaları kapsamında  Emine Çatal ve trans kadın Simge Sezer'i katledildikleri yerde andı.
 
Anmalarda söz alan SKM Samsun sözcüsü Fatma Çelik, "Sosyalist Kadın Meclisleri olarak Ulugazi Toki'lerdeyiz. Burada bulunma amacımız geçtiğimiz temmuz ayında, sevgilisi tarafından katledilen Simge'yi anmak. Simge Sezer 24 yaşındaydı. Sevgilisi tarafından 'erkekliğiyle alay edildiği' iddiasıyla kurşunlanarak hunharca katledildi. Sosyalist kadın meclisleri olarak kadın cinayetlerine. nefret cinayetlerine, trans cinayetlerine karşı direneceğimizi, daima sokaklarda olacağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz"dedi. 
 
Çelik, 25 Kasım'da tüm kadınları alanlara çağırdı.