19 Mayıs 2024 Pazar

25 Kasım'a giderken 25 kadın öyküsü: Sibel Çelik

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar bir kez daha erkek-devlet şiddetine karşı öfkesini dile getirecek. Kadınların en önemli talepleri arasında da erkek şiddetiyle katledilen kadınlar için adalet yer alıyor. 25 Kasım'a giderken, katledilen veya özsavunma uygulayan 25 kadının hikayesi.

Nişanlısı tarafından bıçaklanarak katledilen Sibel Çelik davası hala sürüyor.

İzmir'in Buca ilçesinde 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede bir kadın bedeni bulunmuştu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda Sibel Çelik olduğu öğrenilen kadının tecavüze uğradığı ve yakılmadan önce de bıçaklandığı da belgelenmişti.

Sibel'in katledilmesinin ardından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ediyor. Sibel'in nişanlısı sanık Halil Yılmaz olayın ardından Almanya'ya kaçtı.

Mahkeme heyeti, 11 Eylül Çarşamba günü görülen 11. duruşmada sanık Halil Yılmaz'ın hakkında çıkartılan kırmızı bültenin sonucuna göre yurt dışından Türkiye'ye getirilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.