2 Mayıs 2024 Perşembe

25 Kasım'a giderken 25 kadın öyküsü: Hülya İman

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar bir kez daha erkek-devlet şiddetine karşı öfkesini dile getirecek. Kadınların en önemli talepleri arasında da erkek şiddetiyle katledilen kadınlar için adalet yer alıyor. 25 Kasım'a giderken, katledilen veya özsavunma uygulayan 25 kadının hikayesi.

- Kadına yönelik şiddetin "bahanesi" yok. Erkekler kadınları, çalışmak istedikleri için katlediyor.

Kadın katliamı davalarında erkek yargı, erkeklerin ceza almaması için indirim üzerine indirim uyguluyor. Ancak bazen beklenmedik kararlar da çıkabiliyor. Tıpkı, indirimlerden yararlanmak için bilindik her türlü savunmayı yapan Murat İman gibi. Karısı katleden İman, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Hülya İman çalışmak istediği için katledilen kadınlardan. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan Hülya’yı bıçaklayarak katletti Murat İman. 6 Ocak 2019 yılında yaşanan olayın ardından gözaltına alınarak tutuklanan Murat İman, mahkemede kendini savunmak için "tahrik" olduğunu iddia etti.

İlk günden bu yana kadınlar davanın peşini bırakmadı. İndirimlerden yararlanabilmek adına "pişman" olduğunu öne sürdü Murat İman. Ancak hiçbir indirim alamayan Murat İndirim, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.