25 Nisan 2024 Perşembe

25 Kasım Platformu: Yasağı tanımıyoruz, 25 Kasım'da Tünel'deyiz

Yasak kararını  tanımadıklarının altını çizen 25 Kasım Platformu, her yıl olduğu gibi 25 Kasım'da da 19.00'da Taksim Tünel meydanında olacaklarını duyurdu, tüm kadın ve LGBTİ+'ları yarın alanda olmaya çağırdı.  

Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım'da Taksim Tünel'den başlayacak yürüyüşü "toplumsal infial uyandırabileceği, iç barışı tehdit edebileceği ve kamu düzenini bozabileceğine" iddiasıyla yasaklamasına ilişkin 25 Kasım Platformu açıklama yaptı.

Her yıl yasak kararı getirildiğini ancak bu kararı yok saydıklarını kaydeden kadınlar, şu açıklamayı yaptı: "Bu ülkede yaşamak için erkek şiddetine, erkek devlet şiddetine karşı mücadele etmememiz, en temel hakkımız olan sokaklardan çekilmemiz, birbirimizle dayanışmaktan vazgeçmemiş  mümkün değil; İstanbul Sözleşmesi'ni fesih eden, kadınları açlığa, işsizliğe,  yoksulluğa mahkum eden, kadınları korumak yerine, kadın ve LGBTİ+ örgütlerini kapatan, LGBİT+ etkinliklerini yasaklayan ama nefret söylemi üreten yürüyüşleri  destekleyen, erkek şiddetiyle mücadeleye bütee ayırmayan,cinsiyetçi söylemler üreten ve kadın düşmanı politikaları besleyen iktidarın kendisi bizim için bir ‘hak ve özgürlük' sorunu. Her an haklarımızı gasp etmek ve yaşam alanlarımızı daraltmak isteyen iktidar erkek adaleti ve cezasızlık politikalarıyla yaşamlarımıza tehdit.

Öyleyse her yıl olduğu gibi Tünel meydanı yine bizi bir araya getirecek, büyük kalabalığımızdan aldığımız gücü gösterecek bir buluşmaya hazır olsun çünkü biz kadınlar hazırız. 25 Kasım'da her sene olduğumuz yerde, 19.00'da Tünel'de şiddete karşı bir araya geliyoruz."