24 Haziran 2024 Pazartesi

22-23 Haziran sempozyumuna çağrılar sürüyor

BİH, Kadın İşçinin Sesi ve Limter-İş, 22-23 Haziran'da düzenleyeceği sempozyuma çağrı çalışmalarını sürdürüyor. İşyerlerinde işçilerle bir araya gelen, emekçi semtlerde halklarla buluşan işçiler, 15-16 Haziran şanlı direnişin 54. yılında işçi sınıfının tarihinden öğrenerek, teori ve pratik deneyimlerini tartışmak üzere sempozyuma çağırıyor. 

İstanbul'da 22-23 Haziran günlerinde gerçekleştirilecek  "21. yüzyılda işçi sınıfı hareketi: Deneyimler, eğilimler" başlıklı sempozyumun çalışmaları sürüyor. Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Kadın İşçinin Sesi ve Limter-İş Sendikası'nın Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenleyeceği ve  7 Mart 1999 tarihinde işkencede katledilen Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı komünist Süleyman Yeter'e atfedilen sempozyumda 15-16 Haziran direnişinin 54. yılını, geçmişten bugüne işçi sınıfı mücadelesi, teorisi ve pratik deneyimleri tartışılacak. 

Fabrikalardan, işyerlerine, emekçi semtlerde bildiri dağıtımı ve halka yönelik konuşmalarla sempozyuma çağıran işçiler İstanbul'un birçok noktasını da sempozyum afişleri ve pankartlarıyla donattı. 

Esenyurt'ta yapılan bildiri dağıtımında, "Şanlı 15-16 Haziran direnişimizin şiarıyla 22-23 Haziran'da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde sempozyumda bir araya geliyoruz. Bütün emekçi halkımız davetlidir" denildi.