26 Nisan 2024 Cuma

'21. yüzyılın çağ yangınında, kazanan demokratik yaşam olacak'

Kuzey ve Doğu Suriye'deki özgür yaşam inşası ile Türkiye'deki demokratik yaşam arayışlarının kader birliği içinde olduğunu vurgulayan HDP MYK, demokrasi ittifakının güçlenmesi için çağrı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK, AKP/MHP faşist ittifakının her geçen daha fazla sıkıştığını ve yaşanan krizlerin derinleşerek büyüdüğünü vurguladı. 

Yazılı açıklama yapan HDP MYK, dünya halklarının güçlü dayanışması ile dengelerin Kuzey ve Doğu Suriye halkları lehine değiştiğine dikkat çekti ve "Dayanışma ile savaşın amaçları boşa çıkarılmış ve Kürt Meselesi tüm dünya halklarını ilgilendiren bir küresel konu haline gelmiştir" dedi. 

Açıklamada, "Kuzey, Doğu Suriye'deki özgür yaşam inşası ile Türkiye'deki demokratik yaşam arayışları kader birliği içerisindedir. Önce Türkiye'de gerileyen, sonra Ortadoğu politikaları nedeniyle yalnızlaşan AKP-MHP ittifakına karşı bölge halkları baskıdan kurtulana ve Türkiye'de onurlu bir barış inşa edilene kadar dayanışma içerisinde olmak tarihte hiç olmadığı kadar önemli bir görev olarak önümüzde durmaktadır. Bu görev hem geçmişimizden aldığımız direniş geleneğinin hem de gelecek kuşaklara yönelik sorumluluğumuzun bir gereğidir. 'Zamanın ruhunu okuyamayanlar, tarihin çöp sepetine giderler. Suyun akışına direnenler, uçuruma sürüklenirler.'" ifiadeleri yer aldı. 

Kimliği ve inancı ne olursa olsun herkesin tarihi sorumluluklar alması gerektiğinin alltı çizilen açıklama, şöyle devam etti: "Bu ruh ve bilinçle, HDP olarak yaşadığımız coğrafyadaki her türlü baskıcı, faşist anlayışa karşı demokrasi, barış ve adalet diyen herkesi demokrasi ittifakını büyütmeye çağırıyoruz. Herkesin ortak değerler etrafında demokrasi ittifakında mücadele edeceği zeminin var olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Demokrasi ittifakının güçlenmesi ve başarması herkesin kazanması anlamına gelecek."