21 Mayıs 2024 Salı

208. KHK eylemi: Newroz ruhuyla 1 Mayıs'a

İzmir'de düzenlenen 208. KHK eyleminde söz alan HDP Milletvekili Murat Cepni, Newroz ruhuyla 1 Mayıs'ta alanları doldurma çağrısı yaptı.

OHAL KHK'leriyle ihraç edilenlerin işe geri dönmesi için her hafta eylem yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu İzmir Şubesi, 208. kez taleplerini yineledi. 

“İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz” yazılı pankartın açıldığı eyleme Halkaların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Cepni ve il örgütü üyeleri katıldı.

BEYAZADAM: SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, son günlerde Aydın, Antalya ve İzmir’de sendikal faaliyetlerden dolayı üyelerinin sürgün edildiğini belirterek, "Haklarında soruşturma başlatılan arkadaşlarımız yalnız değildir. İşte buradayız ve anayasal kurumlar olarak, demokratik kitle örgütleri olarak, meslek odaları olarak burada olmaya devam edeceğiz. Sendikal faaliyetler suç değildir ve engellenemez” diyerek tepki gösterdi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Baskıcı ve kısıtlayıcı politikalara karşı mücadele edeceklerini ifade eden Beyazadam, "Huzursuzluk iklimi yaratmaya çalışmak tam anlamıyla akıl tutulmasıdır. Kanun hükmünde kararnameler marifetiyle oluşturulan hukuksuzlukları ortadan kaldırın. KHK’leri iptal edin, arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin. Tüm arkadaşlarımız işlerine dönene kadar mücadelemiz devam edecek" diye ifade etti.

ÇEPNİ: NEWROZ RUHUYLA 1 MAYIS'TA ALANLARA

Söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise, her hafta yapılan eylemde yalnızca KHK zulmüne karşı çıkılmadığını, aynı zamanda 20 yıl boyunca insan, emek, doğa karşıtı siyasetle kendine saraylar saltanatlar kuran saray zulmüne karşı itiraz edildiğini söyledi. Yaklaşan 1 Mayıs'a dikkat çeken Çepni, “Kadınlar nasıl ki 8 Mart'ı, milyonlar Newroz alanlarını doldurduysa 1 Mayıs'ta hep birlikte alanlarda mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

ŞİMŞEK: DİRENECEĞİZ

Eğitim Sen Genel Hukuk sekreteri Arzu Şimşek de, 5 yıldır yaşadıkları hukuksuzluğu anlatarak, “Sonuna kadar direnişimizi yükselteceğiz. Direniş ısrarımız yeni bir yaşamın inşasını onlara değil bizlere sağlayacaktır” diye konuştu.