10 Mayıs 2024 Cuma

2021 yılında 30 moto kurye iş cinayetinde yaşamını yitirdi

2021 yılı Moto Kurye Ölümleri Raporu'na göre başta İstanbul, İzmir ve Denizli olmak üzere çok sayıda kentte 30 moto kurye iş cinayetinde hayatını kaybetti. 

Moto kuryelerin durumuna ilişkin paylaşım yapan Moto Kurye Haber-Yorum sayfası, günlük basın ve sosyal medya taraması, moto kurye derneklerinin ve sendikalarının açıklamalarının incelenmesi, moto kurye WhatsApp ve Telegram gruplarının takibi ile derlediğimiz "2021 yılı Moto Kurye Ölümleri Raporu"nu paylaştı. 

Raporda şu ifadeler yer aldı: "Ölen moto kuryelerin yarısına yakını 20'li yaşlarındaki gençlerden oluşurken 2 kuryenin 18 yaşının altında olması dikkat çekti. Binlerce moto kurye kazasının yaşandığı 2021 yılında ölümlü kazaların en çok yaşandığı iller İstanbul, İzmir ve Denizli olurken diğer ölümlü kazaların yaşandığı iller şu şekilde sıralandı; Ankara, Bursa, Ordu, Kayseri, Urfa, Antalya, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Konya, Düzce, Gümüşhane, Çanakkale. Afaki bir veri paylaşmamak için hayatını kaybeden moto kuryelerin isimleri raporda listelenmiştir. Yalnızca 22 Aralık'ta İstanbul Bakırköy'deki kazada yaşamını yitiren üzerinden kimlik çıkmadığı için ulaşamadığımız mülteci kuryenin ismi kayıtlara yansıtılamamıştır. Rapora yansımamış bilgiler bize iletildikçe yahut biz yeni bilgilere ulaştıkça güncelleme yapılacaktır."

Raporda yaşamını yitiren moto kuryelerin isimleri şöyle: Bülent Çam, Akın Akduman, Enis Dailli, Semih Albay, Serdar Gökhan Bedir, Samet Bilir, Recep E., Murat Sungur, Tolga İdis, Derviş Kılıç, Emrah Çınar, Ekrem Durmaz, Bayram Kurt, Muzaffer Altun, Abdullah Barış Çay, Emrah Bakır, Kürtaş Cantez, Muhammet Talha Karabacak, Mustafa Bakar, Emirhan Korkmaz, Erşan Aydemir, Ferdi S., Ümit Ceylan, Ömer Fırıncı, Emrah Meydan, Fatma Kuş, Halil Yüksekol, Refikcan Uysal, Gürkan Esmer.