3 Mayıs 2024 Cuma

2 Eylül Kuruluş Festivali'nin yasaklanması protesto edildi

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Kuruluş Festivali'nin yasaklanmasını protesto eden ESP, SMF ve KÖZ, "Bizler bu yasakları tanımayacağız. Sarıgazi, Gülsuyu ve 1 Mayıs mahallelerindeki festivallere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Halkımızı devrimcilerin yanında mücadele etmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve KÖZ, 1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Kuruluş Festivali'nin yasaklanmasını protesto etti.

1 Mayıs Mahallesi'nde yapılan eylemde "2 Eylül ruhuyla 1 Mayıs Mahallesi halkına ve devrimcilerine yasaklanan alanları geri alacağız" pankartı açıldı, "Yaşasın devrimci dayanışma", "2 Eylül'de düşenler kavgamızda yaşıyor", "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan ESP İstanbul İl Yöneticisi Kerem Bükre, "19 yıldır 1 Mayıs Mahallesi'nde  2 Eylül kuruluş yıldönümü festivali yapyoruz. 19 yıldır halkımızla birlikte festivalimizi coşkuyla yaptık. Geçen sene yaptığımız yürüyüşe pandemi gerekçesiyle saldıran polis onlarca kişiyi gözaltına aldı. Bu sene festivalimizi yapmak için İstanbul Valiliğine başvuru yaptık. Festivalimize pandemi nedeniyle izin verilmedi. Pandemiyle ilgili hiçbir önlem almayan devlet, pandemi nedeniyle emekçilerin festivalini yasaklıyor. Bu yasaklar pandemi yasakları değil, bu yasaklar AKP-MHP iktidarının yönetememe krizine girdiği dönemde yükselecek halk hareketinin önünü kapatmak ve emekçi halka gözdağı vermek içindir" dedi. Yasakları tanımayacaklarını vurgulayan Bükre, "Festivalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" die belirtti. Mahalle halkına seslenen Bükre, "Mahallemizin geleneğine, festivaline sahip çıkalım. Önümüzdeki dönem festivalini daha güçlü yapmak için bugünden hazırlıklar yapmaya başlayalım" diye konuştu.

FESTİVAL HABERİ YASAK GEREKÇESİ YAPILDI
11 Eylül'de Sarıgazi'de yapılacak festivalinde yasaklandığını söyleyen Bükre, festivalin yasaklanmasına ETHA, Devrimci Demokrasi'nin yaptığı haberlerin gerekçe göslterildiğini ifade etti. Bükre, "Pandemide vaka ve ölümleri durdurmak için önlem almayan AKP-MHP iktidarı emekçi halkımızın etkinliklerini yasaklayarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bizler bu yasakları tanımayacağız. Sarıgazi, Gülsuyu ve 1 Mayıs mahallelerindeki festivallere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler ESP, SMF ve KÖZ olarak bu yasakları protesto ediyoruz. Halkımızı devrimcilerin yanında mücadele etmeye çağırıyoruz" diye belirtti.