12 Mayıs 2024 Pazar

15 Şubat komplosu 23'üncü yılında Rojava'da protesto edildi

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tutsak edilmesinin 23'üncü yıldönümü olan 15 Şubat öncesinde Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde halk eylemler yaptı, komployu protesto etti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası komplo sonucu tutsak edilmesinin yıldönümü Rojava'da protesto edildi. Birçok kentte eylem ve etkinlikler düzenlendi.

QAMİŞLO
Qamişlo'da Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri, Cudi Mahallesinde yürüyüş yaparak Öcalan'a yönelik tecrit uygulamalarını protesto etti. Genç Kadınlar Birliği üyeleri de Kobanê ve Tabqa'da uluslararası komploya karşı yürüyüş gerçekleştirdi. Tabqa Kültür Sanat Merkezi önüne açıklama yapan genç kadınlar, "Bu komplo, dünyanın gözü önünde, tüm faşist ve kapitalist devletlerin mutabakatı ile yürütülmüştür" dedi.

DÊRİK
Dêrik'te Kongra Star üyeleri, Dicle Kültür ve Sanat Merkezi'nde seminer düzenledi. Kongra Star yöneticisi Fatma Silêman, uluslararası komplonun ABD, Türkiye ve İsrail'in de aralarında bulunduğu bölgesel ve emperyalist devletler tarafından Kürt halkının mücadelesini ve tarihi mirasını yok etmek için gerçekleştirildiğini söyledi.

ŞEHBA
Şehba'da Şehit Axîn Welat Salonu'nda panel düzenlendi. Katılımcılar, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) başta olmak üzere insan hakları örgütlerinin Öcalan'a yönelik sorumluluklarını yerine getirmediği belirtildi, PKK'nin "terör listesinden" çıkarılmasına ilişkin kampanyanın önemine dikkat çekildi.

HESEKÊ
Hesekê'de Şehit Aileleri Meclisi üyeleri 15 Şubat'a ilişkin sinevizyon gösterimi gerçekleştirirken, Ayn İsa ve Halep'te de eylemler yapıldı.