25 Nisan 2024 Perşembe

14 yaşındaki kızını istismar eden kadın ve sevgilisine 48 yıl hapis

Eskişehir'de 14 yaşındaki kızını, sevgilisi ile cinsel ilişkiye zorlayarak istismar eden kadına 28 yıl 3 ay, sevgilisine ise 20 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Eskişehir'de 14 yaşındaki kızını, sevgilisi ile cinsel ilişkiye zorlayan ve çıplak görüntülerini çeken 33 yaşındaki Ö.A. 28 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ö.A'nın sevgilisi Hasan Hüseyin Kınık'a da 20 yıl 3 ay hapis cezası verildi.  

6 Mart'ta Eskişehir 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık hakkında "çocuğa karşı cinsel taciz, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, çocuğun cinsel istismarı, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık, "çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarınden verilecek cezaların 2 kez yarı oranda artırılmasını da talep etti.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDILAR
Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık'ın aylık tutukluluk incelemesinde, geçen 22 Nisan günü, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol koyarak tahliye kararı verdi. Çocuğun babasının itirazı üzerine iki kişi de yeniden tutuklandı.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıkla Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık, cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyeleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da katıldığı duruşmada mahkeme, anne Ö.A.'a "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 15 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıl 18 ay, "müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuğun kullanılması" suçundan 7 yıl 6 ay, "çocuğa müstehcen görüntülerin gösterilmesi" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Hasan Hüseyin Kınık'ı da "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıl 18 ay, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl, "müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuğun kullanılması" suçundan 3 yıl 9 ay, "şantaj" suçundan 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Ö.A.'nın toplam 28 yıl 3 ay, Hasan Hüseyin Kınık'ın toplam 20 yıl 3 ay hapis cezalarına herhangi bir indirim uygulanmadı.