26 Nisan 2024 Cuma

100 TBB'li delege: Savunma ihanete uğradı

TBB'ye bağlı 100 delege, Metin Feyzioğlu'nun çoklu baro sistemi hakkındaki görüşleri nedeniyle 'savunma ihanete uğradı' diyerek Feyzioğlu'na güven oylaması yapılmasını teklif etti.

Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) bağlı 100 delege "Baro başkanlarına ve TBB delegelerine tarihi çağrımızdır" başlığı altında bildiri yayımladı.
 
Bildiride Türkiye'deki 80 baroya ve delegerele çağrı yapılarak, şunlar ifade edildi:
"Barolarımızın ekim ayında görev süresi dolacak olan başkanlarını ve 552 delegeyi son bir tarihi görev beklemektedir. En az 25 baro gecikmeksizin bir araya gelerek, Avukatlık Kanunu'nun 115/2 maddesine ve 117/3 ve 7 maddeleri kapsamında, Avukatlık Kanunu'nda yapılan değişiklikleri görüşmek üzere olağanüstü genel kurul çağrısında bulunmalıdır. Yapılacak olan olağanüstü genel kurulda baroların bundan sonraki yol haritası belirlenmeli, çoklu baro sistemine geçecek şehirlerde nasıl bir politika izleneceği konuşulması gerekiyor."

'Çoklu baro' teklifinin 80 baronun itirazlarına rağmen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun AKP'ye verdiği destek ile yasalaştığına vurgu yapılan bildiride, "Birlik Başkanı'nın yasa değişikliğini bir devrim olarak değerlendirmesi, avukatların ve savunma mesleğinin nasıl bir ihanete uğradığını açıkça göstermiştir. Birlik Başkanı, ilkesiz ve tutarsız davranışlarıyla, toplum ve avukat kamuoyunun önünde güvenilirliğinin son kırıntılarını da yok etmiştir. Ayrıca Feyzioğlu hakkında da güven oylaması yapılmalı. Çıkan sonuç TBB kayıtlarına geçecektir" denildi.