18 Mayıs 2024 Cumartesi

1 Mayıs'a katılan 38 kişi tutuklandı

1 Mayıs'ta Taksim'e yürüme iradesi gösterdiği için Saraçhane'de ve ev baskınlarıyla gözaltına alınan 65 kişiden 38'i tutuklandı.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'ne katıldıkları için gözaltına alınan 65 kişiden 38'i tutuklandı.

3 Mayıs sabahı ev baskınlarıyla gözaltına alınan 30 kişiden 27'si tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında 3 Kaldıraç okuru, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), 5 Halkevleri, 3 Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), 3 Emekçi Hareket Partisi (EHP), 4 Sosyalist Mücadele İnisiyatifi (SMİ) üyesi de bulunuyor.

Öte yandan Gençlik Komiteleri'yle Taksim'e çıkma iradesi gösteren ve Filistin için Bin Genç'te de yer alan 5 kişi, Filistin'le dayanışma eylemlerinde atılan "Katil İsrail, işbirlikçi Erdoğan" sloganı nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

6 PARTİZAN OKURU TUTUKLANDI
1 Mayıs'ta Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen ve İbrahim Kaypakkaya silüetli flamaları nedeniyle gözaltına alınan 17 Partizan okurundan 6'sı ise, "örgüt propagandası" ve "2911 sayılı kanuna muhalefet" iddiasıyla tutuklandı. 11 Partizan okuru ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

4 gün boyunca gözaltında tutulan ve işkence gören 17 Partizan okuru bugün adliyeye sevk edilmiş ve 17 Partizan okurunun tamamı hakkında tutuklama talep edilmişti.

1 Mayıs günü polis şiddeti sonucu parmağı çatlayan ve alçıya alınan İbrahim Hakkı Eren, Diyar Sarıkuş, Özgür Cihan Uçar, Metin Kaya, Yusuf Rencüzoğulları ve Mertcan İncioğulları hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan Partizan okurlarının hapishaneye kıyafet ve para götürmesine izin verilmedi.