2 Mayıs 2024 Perşembe

1 Mayıs Mahallesi halkı: Mehmet Tunç tutuklansın

Çeteci Mehmet Tunç'un bir kadına tecavüz işkencesi başta olmak üzere çok sayıda suç işlemesine rağmen serbest bırakılmasına tepki gösteren 1 Mayıs Mahallesi halkı, D.Y. başta olmak üzere diğer kadınların da başına geleceklerden Mehmet Tunç'un arkasında olan devletin olduğunu vurguladı. Eylemde konuşan anne S.Y., mahalle halkına kapılarını devrimcilere açma çağrısı yaptı.

1 Mayıs Mahallesi halkı, çeteci Mehmet Tunç'un bir kadını 3 Kasım Çarşamba gecesi kaçırıp, tecavüz işkencesine maruz bırakması ve videosunu çekerek şantajda bulunmasına rağmen tutuklanmamasına tepki gösterdi.

Tunç, D.Y. isimli kadına "Şiddet", "Tecavüz", "Kişiyi hürriyetinden alıkoyma", "Yağma", "Tehdit" suçlarını işlemesine rağmen bir gece gözaltında tutulduktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ BİR ARAYA GELDİ
Mehmet Tunç'un saldırısına uğrayan D.Y.'nin ailesi, SKM Sözcüsü Çiçek Otlu, çok sayıda kadın örgütü, demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcisinin katılımıyla Ataşehir ilçesi 1 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Emek Pastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle birlikte kadına yönelik her türlü şiddet için erkeklerin cesaretlendiği kaydedildi.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
ESP Ataşehir İlçe Örgütünde bir araya gelen çok sayıda kişi; devlet-polis ve çetelerin işbirliği sonucu kadınların tecavüze, çocukların istismara uğradığını ve faillerin korunduğunu aktaran dövizlerle açıklamanın yapılacağı Emek Pastası önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında, "Tecavüzcü Mehmet Tunç tutuklansın" sloganı atıldı.

POLİS ENGELLEYEMEDİ
Polis eylemin yapılmasını engellemeye çalıştı. Ancak halkın tepkisi ve öfkesi sonucu polis geri adım attı. 

'HAYATINI SAVUNAN KADINLARI TUTUKLAYAN YARGI TECAVÜZCÜLERİ SERBEST BIRAKIYOR'
Basın metnini okuyan Ezgi Bahçeci, 1 Mayıs halkı olarak mahallelerinde tecavüzcüleri istemediklerini kaydetti ve bir an önce Mehmet Tunç'un tutuklanmasını istedi. Bahçeci, "Hayatını savunan kadınlara ceza yağdıran yargı tecavüzcüleri, kadın katillerini serbest bırakıyor. Artık yeter bu ülkede kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlar cezasız kaldıkça kadınlar katledilmeye tacize, tecavüze uğramaya, çocuklar istismara maruz kalmaya devam edecek. Mehmet Tunç'un serbest kalması demek tecavüzün aklanması demek, Mehmet Tunç'un tutuklanmaması demek kadın arkadaşımızın ve başka kadınların da tehlikede olması demek" ifadelerini kullandı.

'ÇAĞRIMIZ ÖRGÜTLENMEK VE MÜCADELE ETMEKTİR'
Bahçeci, şöyle devam etti: "D.Y.nin ve başka kadınların da bundan sonra zarar görmesinin tek sorumlusu Mehmet Tunç'u tutuklamayan erkek devletin kendisi olacaktır. Mahallemizde artan çeteleşme, uyuşturucu, şiddet sarmalı ile birlikte çeteci erkekler devleti de arkasına alarak kadınlara dönük her türlü suçu işlemeye devam ediyor. Mahalle halkı olarak bu duruma karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Tüm 1 Mayıs halkına çağrımız bu durum karşısında örgütlenmek ve mücadele etmektir.

"3 Kasım Çarşamba günü kaçırılan, sabaha kadar alıkonulan, tehdit edilen şiddete ve tecavüze uğrayan D.Y için adalet istiyoruz. 1 Mayıs halkı olarak da gerçek adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

ANNE S.Y.: KIZIM İKİ TECAVÜZCÜNÜN ELİNDEN KURTULDU
Söz alan anne S.Y., tüm ailelere seslendi ve herkesin kendi kızını yetiştirdiği gibi yetiştirmesini istedi. Anne S.Y., "Ben kızımı öyle yetiştirdim ki iki tecavüzcüden kurtuldu. Abdullah Atasoy da Mehmet Tunç da duysun korkmuyoruz" dedi.

'KAPILARINIZI DEVRİMCİLERE AÇIN'
Anne S.Y., mahalle halkına şu çağrıyı yaptı: "Kapılarınızı devrimcilere kapatmayın, kapatmayın ki çeteciler, tecavüzcüler içeri giremesin."

Açıklama "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Tecavüzcü Mehmet Tunç tutuklansın", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarıyla sona erdi. 

Ardından, mahalle halkı "Mehmet Tunç tutuklansın" sloganlarıyla Cemevine yürüdü.

Polis yürüyüşü engellemeye çalıştı ancak kadınlar, "Bizi değil git tecavüzcüleri engelle" dedi.

Kadınlar, Mehmet Tunç tutuklanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.