20 Nisan 2024 Cumartesi

1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi kuruldu

1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, dün yaptığı halk toplantısı ile kuruluşunu ilan etti.
Uzun bir zamandır çalışmaları yapılan 1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, dün yaptığı halk toplantısı ile kuruluşunu ilan etti.
 
1 Mayıs Halk Meclisi yaklaşık 2 aydır kuruluş çalışmalarını yürütüyordu. Mustafa Kemal Mahalle Derneği, Köşk Köyü Derneği, Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği, Barmanlılar Derneği, Gücüklüler Dayanışma Derneği, Koçgiri Kültür Derneği, Anadolu Yakası Dersimliler Derneği, Yozgat Çekerek Sarıköyü Derneği, Mayıs'ta Yaşam Kooperatifi, HDP Ataşehir, ESP, SMF, SODAP ve KÖZ biraraya gelerek yerel seçimler öncesi "Nasıl bir yerel yönetim ve yöneticiler istiyoruz" konulu halk toplantısını düzenleyerek meclisin kuruluşunu ilan etti.
 
Yapılan çalışmalar sonucunda 1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı'nda bulunan Erdal Eren Kültür Merkezindeki toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Halk toplantısında "Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz?" başlığı altında tartışmalar yürütüldü. Çeşitli muhtar adayları, Belediye Meclis adayları ve dernek temsilcileri ve mahalle sakinleri söz alarak görüşlerini ifade etti.
 
Halk toplantısında HDK Ataşehir'den Hüseyin İldan yaptığı konuşmada birleşik mücadelenin önemine değindi. ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper ise yaptığı konuşmada "Seçimler önemli bir durak ve istasyon. Ama biz halk meclisleri olarak mahalle halkımızın örgütlülüğünü yükseltmemiz gerekiyor. Seçim sonuçlarını koruyabilmemiz için ve toplumsal muhalefeti örgütlenmemiz için seferber olmalıyız. Bunun için Yerel Demokrasi Kurultayları önemli bir fırsat bizler için" dedi.