19 Mayıs 2024 Pazar

1 Mayıs mahallesi festivalinde gözaltına alınanların davası görüldü

1 Mayıs mahallesinin kuruluş festivaline yönelik polis saldırısında gözaltına alınan ve aralarında PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Kav'ın da olduğu 24 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Duruşma Temmuz ayına ertelendi. 

İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı 1 Mayıs mahallesinin kuruluşunun yıldönümünde gerçekleştirilen festivalde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 24 kişinin bugün ilk duruşması görüldü. 

6 Eylül 2020 tarihinde pandemi koşulları gözetilerek planlanan 2 Eylül festivaline yönelik polis saldırısında aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Tekin Gayretli'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmış; bir gün Emniyet'te tutulan 24 kişi mahkemeye dahi çıkarılmadan adli kontrol ile bırakılmıştı. 

Davanın ilk duruşması Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 43. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Tekin  Gayret ile PSAKD üyeleri hazır bulundu. PSAKD Pendik Şube Başkanı İzzet Diktaş, PSAKD Genel Merkez Yöneticisi  Hüseyin Ağçal da duruşmayı takip etti.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada hakkında dava açılan 24 kişiden 14'ü savunma yaparak ifade verdi. Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan diğer 8 kişinin ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı 1 Temmuz tarihine ertelendi.