28 Mart 2024 Perşembe

1 Mayıs gözaltılarına 6 tutuklama

1 Mayıs öncesi gözaltına alınan ve aralarında ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir'in de olduğu 6 kişi tutuklandı.
1 Mayıs öncesi "sansasyonel eylem yapacakları" iddiasıyla gözaltına alınan ESP üye ve yöneticilerinin de içinde olduğu 6 kişi tutuklandı. 
 
İstanbul'da her yıl olduğu gibi 1 Mayıs'a günler kala çok sayıda kişi gözaltına alındı. ESP'lilere yönelik de operasyon yapıldı.
 
26 Nisan gecesi gözaltına alınan ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir, Maltepe İlçe Başkanı Kerem Bükre, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Çevikcan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zeytinburnu yöneticisi Hasan Kılık ile Ersin Sedefoğlu, Mustafa Kubilay Sever, Engin Sinağ ve Gönül Gören bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Savcılık ifade dahi almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme, Ümmühan Özdemir, Hasan Kılık, Kubilay Sever, Engin Sinağ, Ersin Sedefoğlu ve Gönül Gören'i tutukladı. Kerem Bükre ve Erkan Çevikcan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
Polis, gözaltıların gerekçesini "1 Mayıs'ta sansasyonel eylem yapacakları" iddiasıyla açıklamıştı. 
 
Geçen yıl da yine 1 Mayıs öncesi aynı gerekçe ile gözaltına alınan sosyalistler, cenaze törenlerine katılmakla suçlanıp 10 kişi tutuklanmıştı.