28 Nisan 2024 Pazar

1 Mayıs çağrısı yapan Limter-İş yöneticilerine para cezası

Tuzla'da gözaltına alınan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ile ESP yöneticileri serbest bırakıldı. 1 Mayıs'a çağrı yaptıkları için 6 kişiye 3 biner lira para cezası kesildi.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nın, 1 Mayıs'a çağrı için Tuzla'da yaptığı eyleme yönelik polis saldırısında gözaltına alınan Genel Başkan Kanber Saygılı'nın da aralarında olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Limter-İş Sendikası sabah saatlerinde, İçmeler Köprüsü'de basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamayı keyfi bir şekilde engelleyen polis aralarında Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, sendikanın Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, ESP İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan, ESP İl Yöneticisi Çınar Altan, Aydın Kılıçdere ile Birleşik İşçi Kurultayı (BİG) üyesi Murat Şaşmaz'ın da olduğu 6 kişiyi gözaltına alınmıştı.

Orhanlı Karakolu'na götürülen Saygılı ve beraberindeki 5 kişiye ayrı ayrı 3 bin 180 TL para cezası verildi. "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet Etmek" iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılacağı söylenen Saygılı ve 5 kişi, serbest bırakıldı.