18 Mayıs 2024 Cumartesi

Zürih'te Leyla Güven'e destek yürüyüşü

"Leyla Güven onurumuzdur, talepleri taleplerimizdir" sloganıyla Zürih'te düzenlenen yürüyüşte AKP/Saray rejimine öfke vardı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevleri devam ediyor. İsviçre'nin Zürih kentinde alanlara çıkan Türkiyeli ve Kürdistanlılar, tecridin kaldırılmasını istedi.
 
Zürih Rauthauseplatz'da bir araya gelen kitle, buradan "Zaman tecridi kırma zamanıdır, baş kaldır", "Leyla Güven onurumuzdur", "Öcalan'a özgürlük" pankartları eşliğinde Werdmühleplatz'a kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Öcalan'a özgürlük", "Yaşasın zindan direnişi" sloganlarının atıldığı yürüyüşte AKP/Saray rejimine öfke vardı.
 
SESSİZ KALMAYIN!
 
Öcalan posterlerinin yanı sıra PKK, MLKP, SKB, Devrimci Cephe bayrakları ile yürüyen kitleye kadınlar öncülük ederken, yürüyüşte tecride ve açlık grevlerine karşı sessiz kalan uluslararası güçlere büyük bir tepki gösterildi.
 
Yine yürüyüşte Kürt gençlerinin AKP/Saray rejimine öfkesi dikkat çekerken, gençler hep bir ağızdan attıkları sloganlarla "Zaman tecridi kırma zamanıdır, baş kaldır" diyerek alanlara çıkma çağrısı yaptı.
 
ALLAK: ZAMAN DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANIDIR
 
Yürüyüşün ardından yapılan mitingde söz alan İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi Eşbaşkanı Cuma Allak, açlık grevlerinin geldiği kritik aşamayı işaret ederek, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve dostlarını alanlara çıkmaya çağırdı. İçinden geçilen sürecin çok önemli ve kritik bir süreç olduğuna vurgu yapan Allak, "Kürt halkı ortaya koyacağı direnişle faşizmi yenilgiye uğratacaktır. Önemli olan bu süreçte herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek, önderliğine ve açlık grevi eylemcilerine sahip çıkmalıdır" diye konuştu.
 
Avrupa'da her yerin eylem alanı olması gerektiğini ifade eden Allak, "Kürt halkının direnişi, Önderliğimizi özgürleştirecektir. Önemli olan bugün kendisine yurtseverim, sosyalistim, Kürt'üm diyen herkesin alana çıkması" dedi.
 
Yürüyüş yapılan konuşmaların ardından hep bir ağızdan atılan "Öcalan'a özgürlük" sloganları eşliğinde sonlandırıldı.