19 Nisan 2024 Cuma

Zap'ta Atak tipi bir saldırı helikopteri düşürüldü

Güney Kürdistan'ın Zap bölgesine yönelik işgal saldırıları esnasında Atak tipi bir saldırı helikopteri düşürüldü. Çatışmaların bilançosunu açıklayan HPG, 10 askerin öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını kaydetti.

Türk devletinin Güney Kürdistan'ın Zap bölgesine düzenlediği işgal saldırıları esnasında bir Atak tipi saldırı helikopteri düşürüldü.

Bölgedeki duruma ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti. Açıklamada, Zap bölgesinde yer alan Girê FM alanında yaşanan çatışmalar esnasında vurulduktan sonra alev alan Atak tipi helikopterin düştüğünün kesinleştiği bilgisi yer aldı.

HPG açıklamasına göre; gerilla güçleri Zap bölgesindeki Girê Cûdî, Girê FM, Werxelê, Çemço, Şikefta Birîndara alanlarında eylemler gerçekleştirdi, çatışmalar yaşandı. Çatışmaların bilançosunu açıklayan HPG, 1 Atak tipi saldırı helikopterinin düşürüldüğünü, 1 zırhlı aracın imha edildiğini kaydederken, çatışmalarda 10 askerin öldüğü, 3'ünün de yaralandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, Zap bölgesindeki direniş alanlarının 42 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlar, 12 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalandığı kaydedildi.