27 Temmuz 2024 Cumartesi

Zafer Aydın için Hesekê'de taziye çadırı kuruldu

Şehit düşen MLKP komutanlarından Zafer Aydın için Hesekê'de kurulan taziye çadırında, Aydın'ın partisinin tüm saldırılara rağmen yıllardır mücadeleden geri adım atmadığı kaydedildi. Zafer Aydın'ın da saldırı ve baskılar karşısında yılmadan mücadele ettiği vurgulanan taziyede, ideallerini gerçek kılma sözü verildi. 

Til Temir'ın 7 Ağustos 2023 tarihinde Êrîşa köyünde işgalci Türk devleti ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen intikam eyleminde ölümsüzleşen Zafer Aydın için taziye çadırı açıldı. 25 Mayıs günü Hesekê'de ki Şehit Dijwar Şehitliğinde merasim töreni yapılan Alîşêr Deniz Tugayı komutanlarından Zafer Aydın (Dilşêr Rênas) için Hesekê'de kurulan taziye çadırı iki gün açık kaldı. 

Şehit Aileleri Kurumu, QSD Hesekê Askeri Meclisi, Kongra Star, CKŞ, JKŞ, TKŞ Meclis üyeleri, İç Güvenlik Güçleri kurum temsilcileri yanı sıra çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. Kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

'O BÜTÜN EZİLEN HALKLAR İÇİN SAVAŞTI'
Devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan anmada birinci gün ilk sözü TKŞ temsilcilerinden Fadya Sîdo aldı. Zafer Aydın'ın, Til Temir cephesinde fedai bir eylemde şehit düştüğünü hatırlatan Fadya Sîdo bu eylemin Qamişlo ve Kobanê saldırısının bir intikamı olduğunu ifade etti. Zafer Aydın'ın Türkiye'den özgür dağlara gittiğini ve orada Garê savaşına katıldığını vurgulayan Fadya Sîdo, "Onun en büyük isteklerinden biri Rojava devrimine katılmak ve kendini bu devrim için feda etmekti. O bütün ezilen halkları Türk devletinin işgalinden kurtarmak için savaştı" dedi.

İşgalci Türk devletinin amacı halkların iradesini kırmaktır diyen Fadya Sîdo, "Bizler burada Kürtler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Asuriler olarak bir aradayız. Bu ülkede, bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, aynı cephelerde birlikte savaşıyoruz. Herkes Türk devletinin en büyük düşman olduğunu iyi bilmelidir" ifadelerini kullandı. İşgalci Türk devletinin bu nedenle her gün devrime, öncülerine, kadınlara ve gençlere saldırdığına dikkat çeken Fadya Sîdo, şehitlerin yolunda devrimi savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Qamişlo TKŞ Meclisi adına söz alan Ronî Qamişlo ise konuşmasına devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleri anarak başladı. Zafer Aydın'ın tüm saldırılara ve baskılara rağmen direniş kararlılığından vazgeçmediğini dile getiren Qamişlo, şöyle devam etti: "Dilşêr yoldaşın bu mücadele ve direnişçi duruşu hepimize örnek olmalıdır. Bu yüzden hep beraber söz vermeliyiz, sosyalist devrim hattını, direniş ve mücadele hattını bırakmamalıyız."

'ÖZGÜR BİR KÜRDİSTAN İÇİN YÜZÜNÜ DEVRİME ÇEVİRDİ'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Ekîn İsyan, "Zafer Aydın Kürdü, Arabı, Ermenisi, Çerkezi, Süryanisi ile Özgür bir Kürdistan için yüzünü Rojava devrimine çevirdi" dedi. Zafer Aydın'ın Suruç katliamında yaralandığını hatırlatan İsyan, Rojava'da Şehit Alîşêr Deniz Tugayı'na büyük emekler verdiğini vurguladı. Sosyalist devrimin zaferi için, Kürt ve Arap gençlerini devrime katmak ve eğitmek için Kürtçe ve Arapça öğrendiğine dikkat çeken İsyan, şunları söyledi: "Dilşêr yoldaştan ne kadar bahsetsek de onun direnişini anlatmaya yetmez. Düşmanı yüz yüze, göğüs göğüse yenilgiye uğratan çok büyük eylemlerde yer aldı. Bizim bu eylemden güç almamız gerekiyor. Doğrudur yoldaşımız şehit düştü. Onu bedenen kaybettik ama o fikirleri, inancı ve ideolojisi ile her zaman yanı başımızda olacak. Bizler de onların düşünce ve mücadelelerinin arkasında duracağız. Bizler komünist gençlik olarak onlar şahsında mücadelemizi yineliyoruz. İntikam eylemleri ile devrimimizi büyüteceğiz."

'FEDAİ BİR RUHLA YÜZÜNÜ ROJAVA DEVRİMİNE DÖNDÜ'
Taziye çadırının ikinci gününde, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Hesekê Askeri Meclisi, Sazîya Malbata Şehîdan (Şehit Aileleri Kurumu), Kongra Star, İç Güvenlik Güçleri tarafından ziyaret yapıldı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Hesekê Askeri Meclisi adına konuşan Dêrsîm Hesekê, şehit Ebdulezîz Hesen ve Zafer Aydın'ın yıllarca mücadele içerisinde yer aldıklarını hatırlatarak "Zafer yoldaş, çok uzak bir ülkeden fedai bir ruhla yüzünü Rojava devrimine döndü. Rojava devrimi içerisinde mücadele ederek onurunu özgür bir nefes çekerek yaşamak istedi" dedi.

'BÜYÜK BİR ZAFERİN SAHİBİ OLDU'
Bunun kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getiren Hesekê, "Zafer yoldaş yedi yıl boyunca mücadelemiz içerisinde yer aldı, işgale karşı cephe ve mevzilerde savaştı. Zafer yoldaş Türk devleti rejimine, terörist DAİŞ ve Suriye rejimine karşı fedai bir ruhla aralıksız mücadele etti. Gerçekten de bilim, ahlak, felsefe ve saygı ile Komünist parti içerisinde yüzlerce kişi olarak yer aldılar. Zafer yoldaş büyük bir Zafer'in sahibi oldu. Bizler Rojava'dan Samsun'a kahramanımızın ailesini selamlıyoruz. Diyoruz ki Zafer sadece bir ailenin oğlu olmadı, bütün ailelerin oğlu oldu. Kürdü, Arabı, Ermenisi ile ulusların kardeşliğini güçlendirdi. Bu gerçekliği kendi ruhunda, kişiliğinde inşa etti. Enternasyonal ruhu ile bizim için bir örnek oldu" dedi.

'ZAFER YOLDAŞ GİBİ DEVRİMCİLERLE ZAFERİ KAZANACAĞIZ'
Zafer Aydın'ın mücadelesini devam ettireceklerini dile getiren Hesekê, "Zafer yoldaş gibi insanlarla en büyük zaferi kazanacağız" dedi. Hesekê, "Zafer yoldaş şehitlerin öğrencisidir. O İbrahim Kaypakkayaların öğrencisidir. Bu parti 50 yıldır şehitler veriyor. Bu partinin programında geri adım atmak yok, bu nedenle de Zafer yoldaş gibi bir insanın şehit düşmesi bize yabancı bir durum değildir" dedi.

Zafer Aydın'ın yerinin hiçbir zaman boş kalmayacağını vurgulayan Hesekê, bugün mücadele eden binlerce genç kadın ve erkeğin onun yerini dolduracağını, bu savaşın ulusal ve enternasyonal bir ruhla devam edeceğine dikkat çekti. Hesekê, Zafer Aydın'ın bütün yoldaşlarını, dostlarını, şehit ailelerini ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ı selamladı.

Kongra Star adına yapılan konuşmada ölümsüzleşenler anıldı ve şunlar ifade edildi: "Şehitler bedenen gider ama anıları halkların bilincinde yaşar. Zafer Aydın'ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Kongra Star olarak bu ülke ve bu topraklar için kendilerini feda eden bütün şehitleri anıyoruz. Özgürlüğün önderliğine özgürlük."

Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan konuşmada ise Şehit Ebdulezîz Hesen ve Zafer Aydın'ın ailelerine başsağlığı mesajı iletildi ve şehitlerin mirasına sahip çıkılacağı vurgulandı. Taziyede sık sık "Şehitler Ölümsüzdür" sloganları atıldı.