27 Nisan 2024 Cumartesi

Yunanistan'da işçi ve emekçiler genel greve çıkıyor

Yunanistan'da işçi ve emekçiler "Grevdeyiz, mücadeledeyiz, hakkımızı arıyoruz" şiarıyla genel greve gidiliyor.
Yunanistan'da Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) ile bir araya gelen sendikalar, federasyonlar ve bölgesel sendika merkezleri, 28 Kasım'da 24 saatlik greve gidecek.
 
Yunanistan'da uygulanan ekonomi politikalarını protesto eden sendikalar "grevdeyiz, mücadeledeyiz - hakkımızı arıyoruz" sloganıyla greve çıkıyor. Sendikalar, hükümetten vergi politikasını durdurmasını, 751 avro asgari ücreti kabul etmesini, toplu sözleşmelere saygı duymasını, herkese iş hakkı tanımasını, sosyal güvenlik sistemini geliştirmesini ve emekli maaşlarına dokunmamasını talep ediyor.
 
Yunan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Atina metrosu, elektrikli demiryolu (ISAP) ve tramvay hatları işçileri, nakliye işçileri greve çıkacak. OASA otobüslerinin işçileri iş durdurmalarını 09.00 - 21.00 saatleri arasında yapacak. Elektrikli otobüslerse 24 saat boyunca çalışmayacak. PNO denizciler sendikası da genel grev kapsamında tüm yolcu vapurlarını demirleyecek.
 
İşçi sendikalarının yarınki 24 saatlik genel grev nedeniyle gazeteciler, ülkenin en büyük gazeteci sendikası ESIEA'nın çağrısıyla greve çıktı. Yunanistan'da 24 saat boyunca televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayınlanmayacak, yarın gazeteler yayınlanmayacak.