18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan kuruluşunu deklare etti

Yunanistan'da bulunan Türkiye ve Kürdistanlı örgütler, Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan çatısı altında bir araya geldi. Birlik ilk eylemini, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven ve Türkiye hapishanelerinde açlık grevinde bulunan tutsaklar için gerçekleştirecek.
Yunanistan'da bulunan Türkiye ve Kürdistanlı örgütler, Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan çatısı altında bir araya geldi. Platform bileşenlerini DKP, MLKP, MKP, KCDK-E, SYKP ve TKP-ML oluşturuyor.
 
Birlik ilk eylemini, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven ve Türkiye hapishanelerinde açlık grevinde bulunan tutsaklar için gerçekleştirecek. Pazar günü yapılacak eyleme çağrı için ise Atina kent geneline afişler asıldı.
 
Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan kuruluşunu yayınladığı bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurdu. Birlik, birlikteliğin önemini "Anti-emperyalist, anti-kapitalist, anti-faşist ve demokratik temsiliyeti esas alan birlikteliğimizi kurumsal bir kimliğe kavuşturmak kalıcılaşması anlamında önemli bir adım olacaktır" sözleriyle ifade ediyor.
 
Metinde, Türkiye ve Kürdistan'da devrimci-yurtsever örgütlere ve halklara yönelik şiddetlenen baskı, katliam, sindirme ve tasfiye politikalarının her geçen gün artarak devam ettiği belirtildi. Avrupa'da sağ eğilimin ve buna karşı gelişen sokak eylemlerinin yükselişe geçtiğine dikkat çekilen metinde, kapitalizmin, yeni krizle birlikte direnişi ve savaşı her alanda başka bir aşamaya taşıdığı ifade edildi.
 
Özelde Türkiye, genelde ise bölgesel gerici devletler ve emperyalistlerinin her alanda sürdürdüğü saldırıların ancak birleşik ve topyekün direnişle püskürtülebileceği kaydedilen metinde, başta Kobanê ve dünyanın farklı yerlerindeki birleşik mücadele deneyimlerinin en iyi örnekler olduğu kaydedildi. Birleşik örgütlü tarzın ırkçı, mülteci düşmanlığını gerilettiği belirtilen metinde, sokak eylemlerinde de Yunan devrimci grup ve partileri ile daha üst boyutta birlikte olunacağı ifadeleri yer aldı.