27 Nisan 2024 Cumartesi

Yunanistan?da yarın grev var

Yunanistan?da işçi ve emekçiler yarın greve çıkarak, hükümetin ekonomi politikalarını protesto edecek.
Yunanistan’da Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) ile bir araya gelen sendikalar, federasyonlar ve bölgesel sendika merkezleri, yarın 24 saat grev yapma kararı aldı.
 
Yunanistan’da kemer sıkma politikalarını ve hükümetin ekonomi programını protesto eden sendikalar “grevdeyiz, mücadeledeyiz - hakkımızı arıyoruz” sloganıyla yarın greve çıkıyor. Sendikalar, hükümetten vergi politikasını durdurmasını, 751 avro asgari ücreti kabul etmesini, toplu sözleşmelere saygı duymasını, herkese iş hakkı tanımasını, sosyal güvenlik sistemini geliştirmesini ve emekli maaşlarına dokunmamasını talep ediyor.
 
Yunan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Atina metrosu, elektrikli demiryolu (ISAP) ve tramvay hatları işçileri, nakliye işçileri greve çıkacak. 
 
OASA otobüslerinin işçileri 09.00-21.00 saatleri arasında grevde olacak.
 
Elektrikli otobüslerse 24 saat boyunca çalışmayacak. PNO denizciler sendikası da genel grev kapsamında tüm yolcu vapurlarını demirleyecek.
 
İşçi sendikalarının yarınki 24 saatlik genel grev nedeniyle gazeteciler, ülkenin en büyük gazeteci sendikası ESIEA'nın çağrısıyla greve çıkıyor.
 
Yunanistan genelinde gazeteciler, yerel saatle yarın sabah 6:00'dan itibaren 24 saatlik bir greve girecek. Yunanistan'da 24 saat boyunca televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayınlanmayacak, gazeteler çıkmayacak.