18 Nisan 2024 Perşembe

Yüksekova'da karakol etrafında şiddetli patlamalar yaşandı

Dün gece Yüksekova'da yer alan 75'inci Yıl Polis Karakolu etrafında önce özel harekat polislerine ait zırhlı bir araca ateş açıldı, daha sonrasında aynı alanda iki şiddetli patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, mahallede yaşayan onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hakkari'de Yüksekova'ya bağlı Kışla mahallesinde bulunan 75'inci Yıl Polis Karakolu yakınlarında dün gece 22.00 ve 01.00 saatleri arasında iki şiddetli patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dün akşam bölgede seyir halinde olan içerisinde özel harekat polislerinin bulunduğu zırhlı araca ateş açıldı. Olay sonrası mahalle ve polis karakolunun çevresi yoğun abluka altına alındı.

Abluka altındaki bölgede bu kez saat 23.00 civarında şiddetli bir patlama yaşandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, abluka altındaki bölgeden ikinci bir patlama sesi daha duyuldu.

Patlamaların yaşandığı mahallede yer alan çok sayıda eve baskın yapıldı, onlarca kişi gözaltına alındı. Mahallede polis ablukası ise sürüyor.