18 Eylül 2024 Çarşamba

YPG'yi destekleyen Alman Eyalet Başbakanı'na ölüm tehdidi

Almanya'nın Thüringen eyaletinin Başbakanı Bodo Ramelow, Twitter'da YPG'yi destekleyen paylaşımının ardından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.
Almanya'nın Thüringen eyaletinin Sol Partili Başbakanı Bodo Ramelow Alman Haber Ajansı'na (dpa) verdiği demeçte, ölüm tehditleri aldığını belirtti.
 
Ramelow, operasyonla ilgili yaptığı paylaşımlardan birinde, "Bir NATO partneri bir başka ülkeye girerek, savaşın şimdiye dek zarar vermediği bir bölgede savaş başlatıyor. Uluslararası hukuk ayaklar altına alınıyor. Efrîn'deki insanlara barış! Saldırganı durdur!" ifadelerine yer vermişti. Ramelow kendisine yönelik tehdit ve küfürlerin Twitter hesabında YPG ile ilgili yaptığı bir paylaşımın ardından başladığını söyledi. Ramelow "Tabutlarda yer var" ve "Başına sıkılacak" gibi tehditlerde bulunduğunu ifade etti.
 
Ramelow, Hamburg eyaletinin Sol Parti Meclis Grup Başkanı Cansu Özdemir'in Cuma gecesi Twitter hesabından Türkiye'nin Efrîn operasyonunu eleştiren paylaşımlarına destek vermişti. Attığı tweetlerin ardından eşinin fotoğraflarının fotomontajlanarak cinsel içerikli paylaşımlar yapıldığını belirten Ramelow, görselleri paylaşan hesapların Almanya ve Türkiye kaynaklı olduklarının anlaşıldığını ifade etti.
 
Sol Partili Başbakan kendisine bu fotoğrafları yollayan hesapları Twitter'a bildirdiğini, ardından görsellerin Twitter tarafından silindiğini belirtti.