17 Mayıs 2024 Cuma

'Yeni Reyhanlıların olmaması için halklar birlik olmalı'

Reyhanlı Katliamı'nın 7. yıldönümünde açıklama yapan Hatimoğulları, "Tarihin asla unutmayacağı, affetmeyeceği bu seri cinayetlerin/katliamların hesabı mutlaka verilmelidir" dedi.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 53 insanın yaşamını yitirdiği Reyhanlı Katliamı'nın 7. yıldönümünde yazılı açıklama yaptı.

Katliamın "Antakya Operasyon Odası"ndan hazırlanmışçasına sahneye konulduğuna dikkat çekti, "Bu katliamın nasıl planlandığı, güvenlik güçlerinin, MİT’in sorumlulukları ortadayken; birkaç kişiye verilen cezalarla geçiştirilmeye çalışıldı" dedi.

İktidarın, katliamın Arap Alevileri tarafından gerçekleştirildiği yönündeki yalanının, Hatay'da yaşayan tüm haklar ve inançlar tarafından boşa çıkartıldığını hatırlattı.

El Nusra ve IŞİD'in Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çeken Hatimoğulları, bu katliamların gerçek failleri, azmettiricileri ve siyasi sorumlularının yargılanmadığını vurguladı.

"Tarihin asla unutmayacağı, affetmeyeceği bu seri cinayetlerin/katliamların hesabı mutlaka verilmelidir" dedi.

Reyhanlı'da katledilen insanları bir kez daha andı, "Yeni Reyhanlı, Ankara Tren Garı, Suruç katliamları yaşamamak için egemenlerin iktidar savaşlarına karşı, halkların eşit birliği ve beraberliği muzaffer olabilir. Biz HDP olarak Türkiye’nin, Suriye’nin ve Ortadoğu’nun barışı, halkların kardeşliği ve eşitliği için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.