28 Mart 2024 Perşembe

Yemeksepeti'nde 'istifa' baskısı

Yemeksepeti Banabi yönetimi sendika ve işçi düşmanlığını sürdürüyor. Çalışan kadrolu kuryeler yönetim tarafından istifaya zorlanıyor. 

Yemeksepeti İşçi Komitesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada işvereninin performans ve hıza dayalı esnaf kurye modeline geçilmesi için maaşlı çalışanları istifa baskı altına aldığı açıkladı.

Asgari ücret zammı ile birlikte 3 bin 200 lira olan kadrolu kuryelerin maaşları asgari ücretin biraz üzerine çıkarılacağını belirten işçiler, şirketin "bu maaşla geçinemezsiniz" diyerek işçileri esnaf kurye olmaları için istifaya zorladıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yemeksepeti Banabi yönetimi yeni bir sendika ve işçi düşmanı taktikle karşımızda. Şu an 3 bin 200 liraya çalışan bordrolu işçilerin ücretleri Ocak'la beraber asgari ücretin biraz üzerine çıkarılacak deniyor. Esnaf kuryelerin ise paket başına aldıkları ücret 14 liradan 18-19 lira bandına yükseltildi. Buna ek olarak hız baskısı yaratacak şekilde belirli sayıda paket teslimine prim alacaklar. Esnaf kuryeye 6 aylık geçiş şartı da kaldırıldı. Böylece içerideki bütün bordrolu çalışanlar esnaf kuryeye özendiriliyor."