12 Mayıs 2024 Pazar

Xabur: Başka bir dünyanın mümkün olduğuna inandığım için buradayım

Rojava devrimine katılan Finlandiyalı savaşçı Avesta Xabur, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inandığı için Rojava devrimine katıldığını belirterek, "Biz enternasyonalistler olarak, bu devrimin savunulması çok önemli. Çünkü bu devrim sadece burayı ilgilendiren bir şey değil, aynı zamanda yeni bir yaşamın mümkün olduğunun bir örneği" dedi.
Efrin direnişinde ölümsüzleşen Avesta Xabur'dan etkilenerek Rojava devrimine katılan Finlandiyalı savaşçı Avesta Xabur, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inandığı için Rojava devrimine katıldığını belirtiyor. Rojava devriminden ve bu devrim sürecinde ölümsüzleşen kadın savaşçılardan etkilendiğini, bu yüzden de Rojava devrimini çok merak ettiğini, Rojava'da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Avesta Xabur, Rojava devrimine katılımını ve bölgede yaşanan gelişmeleri ETHA'ya değerlendirdi.
 
 
Başka yaşamın mümkün olduğuna inandığım için Rojava'ya geldim diyen Xabur, "Toplumun baskıya mecbur olmadığına inandığım için geldim. Ve ben böyle yaşamak istiyorum. Benim için Finlandiya'da inanmadığım bir toplumda yaşam zordu. Ve ben bunu değiştirmek istedim ve öğrenmeye geldim. Herkesin, kadınların, gençlerin devrimine katılmak  için geldim. Ve bundan mutluluk duyuyorum" dedi.
 
İşgalci AKP Saray rejiminin Rojava devrimini boğmaya yönelik saldırılarına ilişkin olarak da Avesta Xabur, "Türk devleti bu devrimi boğmak istiyor tıpkı diğer faşist devletler gibi. Tabi ki bunun bir nedeni var. Bu da, bizim aynı kapitalist düşünce sistematiğine karşı savaşıyor olmamızdır. Bunun için burada olmalıyız ve savaşmalıyız. Bu nedenden  dolayı  da bizim bu özelliği korumamız gerekiyor" diye ifade etti.
 
Enternasyonal mücadelenin büyütülmesi için Rojava devriminin savunulmasının önemine vurgu yapan Avesta Xabur, "Biz enternasyonalistler olarak, bu devrimin savunulması çok önemli. Çünkü bu devrim sadece burayı ilgilendiren bir şey değil, aynı zamanda yeni bir yaşamın mümkün olduğunun bir örneği. Bu nedenle buraya gelip devrimin içinde yaşamak ve öğrenmek çok önemli. Faşist güçler küresel biçimde  hareket ediyor, dolaysıyla bizim de küresel biçimde hareket etmemiz gerekiyor" dedi.