18 Mayıs 2024 Cumartesi

Viyana'da KOMintern seçim gecesi düzenledi

Her beş yılda bir yapılan ve 2005'ten bu yana Avusturya vatandaşları dışındaki ülke vatandaşlarının da aday olabildiği İşçi Odaları seçimleri bu yıl Viyana'da 20 Mart - 2 Nisan 2019 gerçekleşecek. VTID, VDHD, DKTM ve AvEG-Kon Viyana temsilciliğinin de desteklediği KOMintern listesi ile enternasyonal adaylar İşçi Odaları seçimlerine katılacaklar.
Her beş yılda bir yapılan ve 2005'ten bu yana Avusturya vatandaşları dışındaki ülke vatandaşlarının da aday olabildiği İşçi Odaları seçimleri bu yıl Viyana'da 20 Mart - 2 Nisan 2019 gerçekleşecek. VTID, VDHD, DKTM ve AvEG-Kon Viyana temsilciliğinin de desteklediği KOMintern listesi ile enternasyonal adaylar İşçi Odaları seçimlerine katılacaklar. Seçimler öncesinde yapılan bir dizi bilgilendirme etkinliğinin yanı sıra 23 Şubat Cumartesi günü Viyana'da KOMintern seçim şenliği düzenlendi.
 
Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Tüm dünya devrim ve sosyalizm şehitlerinin anıldığı saygı duruşunun ardınan açılış konuşması yapıldı. Konuşmada, sınıf sendikacılığının antifaşist mücadele ile birleştirilmesinin başarılması gereken bir görev olduğu, ÖVP-FPÖ hükümetinin hak gasplarına karşı ve politik özgürlüklere yönelik saldırılarına karşı sokakta mücadeleyi benimsenmesi gerektiğine işaret edildi.
 
KOMintern adına yapılan konuşmada beş yıllık faaliyetlerden bahsedildi. Sarı sendikalara ve İşçi Odaları'ndaki uzlaşmacı tutuma gerçek alternatifin KOMintern olduğu belirtildi. 1 Mart'ta uygulamaya sokulacak ve PKK bayrağını da yasaklayan yasaya karşı nasıl Efrin ve Kobanê sürecinde omuz omuza mücadele verildiyse bu dönemde de aynı kararlılıkla yasaklamalara karşı mücadelenin süreceği ifade edildi.
 
Etkinlikte Koma Arin, Hozan Qamber, Chris 4er Peterka, Umuda Haykırış ve Kid Pex sahne aldı.