28 Nisan 2024 Pazar

Viyana'da düzenlenen gecede şehitler anıldı

Viyana'da "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla ölümsüzleri anma gecesi düzenlendi.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla ölümsüzleri anma gecesi düzenlendi.
 
Etkinlik, açılış konuşmasının ardından, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.
 
Avusturyalı sanatçı Chris 4er Peterka dünya devrim marşlarından ezgilerle dinleyicilerin beğenisini kazandı. Peterka, şarkılarını marşlarını ezilenlerden yana seslendirdiğini ve programda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Ölümsüzleşen MLKP savaşçılarının konuşmalarının yer aldığı ve MLKP'nin Rojava'dan Bakur'a, Başur'dan Türkiye ve Avrupa topraklarındaki mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Gecede konuşan MLKP temsilcisi, son süreci değerlendirdi. MLKP temsilcisi konuşmasına salondakileri selamladıktan sonra şehitlere sahip çıkmanın onların mücadelesini doğru kavramak ve bir adım öne taşımak olduğunu belirtti. Konuşmada, devrimin zaferi için gençleri, kadınları, işçileri, göçmenleri MLKP'de örgütlenmeye ve devrimin zaferi için mücadele etmeye davet etti.
 
Şehit yakınları adına yapılan konuşmada ise "AKP/Saray rejimi bizlere diz çöktürmeyi başaramayacak, ölümsüzleşen bütün yoldaşlarımızın ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemiz sürecek" diye belirtildi. Konuşma sırasında "Şehit namırın", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.
 
HBDH, Partizan Avusturya, Komintern, TKP/ML ve DKTM'nin mesajlar okundu.
 
Anma etkinliği Hozan Qamber ve Çetin Oraner'in konserleriyle sona erdi.