12 Mayıs 2024 Pazar

VEKSAV ve SKB, Den Haag'daki açlık grevini ziyaret etti

Hollanda'nın Den Haag kentinde Leyla Güven'e destek için başlatılan açlık grevine VEKSAV ve SKB üyeleri ziyaret etti.
Hollanda'nın Den Haag kentinde DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek için Kürt Toplum Merkezi'nde 1 Aralık'ta başlayan açlık grevi yeni katılımlar ve dayanışma ziyaretleriyle devam ediyor.
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) bileşenlerinden VEKSAV ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), açlık grevi eylemine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.
 
SKB ve VEKSAV temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Leyla Güven'in açlık grevi eylemini selamlayarak, dayanışma duygularını belirttiler. VEKSAV temsilcisi konuşmasında, sosyalistlerin, devrimcilerin, demokratların ve ezilen halkların bu dönemde hep birlikte faşizmin zulmüne karşı omuz omuza mücadele etme dönemi olduğunu vurguladı. SKB temsilcisi ise Leyla Güven'in, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan şahsında başlattığı eyleminin; içerde tutsaklara, dışarda halklara, sosyalist, ilerici, devrimci, demokrat tüm muhaliflere uygulanan tecrite karşı mücadeleyi yükseltmek gerektiğini gösterdiğini belirtti. Konuşmada, Leyla Güven, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi rehin tutulan boyun eğmeyen seçilmiş kadınların aynı zamanda özgürlükleri için mücadele eden tüm kadınların iradesi olduğunu vurguladı.
 
SKB ve VEKSAV, dönüşümlü olarak açlık grevi eylemine katılarak destek vereceklerini belirtti.