11 Mayıs 2024 Cumartesi

Uluslararası Göçmenler Günü eylemlerine katılım çağrısı

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla kağıtsızlar, göçmenler, sendikalar, dernekler ülke genelinde yapılacak eylem ve yürüyüşlere çağrı yaptı
Kağıtsızlar, göçmenler, sendikalar, dernekler 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, ülke genelinde eylem ve yürüyüşler yapacak.
 
Güne ilişkin yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:
"Bizler, Avrupa ve dünya genelinde faşizme, ırkçılığa ve milliyetçiliğin yükselişine karşı yürüyeceğiz.
 
"Bizler, sınırlarda, yollarda ve göçmenlik karşıtı politikalardan dolayı yaşamını yitirmiş binlerce kadın, erkek ve çocuğun anılarını yaşatmak için meşalelerimizle yürüyeceğiz.
 
"Bizler, göçmenleri toplama (tutma) merkezlerinin kapatılmasını ve özgürce dolaşma, ölümlerin son bulması için yürüyeceğiz.
 
"Bizler, eşit haklar ve kağıtsızların oturum hakkı ve göçmenlerin sosyal hak gaspçıları dır düşüncesine karşı yürüyeceğiz.
 
"Bizler, Fransız işçiler ve göçmen işçiler arasında eşit haklar sağlamaya yönelik Birleşmiş Milletler tarafindan 18/12/1990 tarihinde kabul edilen bu anlaşmanın Fransa hükümetinin, göçmen işçiler ve aile fertlerinin eşit hakların korunması için yürüyeceğiz.
 
"Toplumum genelinin fakirleştiği, kemer sıkma politikaları, sosyal hak gaspları, güvensizlik gibi politikalarla, toplum üzerinde büyük endişeler getirmektedir.
 
"Hep birlikte birleşik mücadele ile kavgamızı büyütebilir, daha eşitçi bir toplum yaratabiliriz."
 
ÇAĞRI İMZACILARI
 
CISPM, CSP75, CSP Paris 20, CSP 17-St Just, Intégration 21, Collectif Schaeffer Aubervilliers, Droits Devant !! / CGT, Union syndicale Solidaires, CNT, CNT-SO, Émancipation tendance intersyndicale, Syndicat de la Magistrature / Assemblée des blessé.e.s, Association Bread and Roses, ACORT, ACTIT, AFAPREDESA, ADTF, AMF, AIDDA, Association Kolone, Association Stop Précarité, ATF, ATMF, ATTAC, Collectif 20e Solidaire avec tou.te.s les migrant.e.s, CADTM, Collectif 3 C, Collectif Faty Kumba, Collectif Rosa Parks, Collectif pour l'avenir des foyers, Collectif Solidarité Migrant.e.s Paris Centre, Collectif de soutien de l'EHESS aux sans-papiers et aux migrant.e.s, CRLDHT, D'ailleurs Nous Sommes d'Ici 67, DAL, FASTI, FETAF, FTCR, Fondation Frantz Fanon, GISTI, Identité plurielle, IPAM-Cedetim, LDH, Mouvement pour la Dignité et les Droits des Maliens, MRAP, Organisation de Femmes égalité, Paris d'exil, RESF, REMCC, Réseau IDD, UTAC, UJFP, United Migrants, Vies Volées, ZSP18 / Revue Vacarme / AL, Ensemble, EÉLV, Mouvement ÉCOLO, NPA, PCF, PCOF, SKB.