11 Mayıs 2024 Cumartesi

Uluslararası Efrîn'de Demografik Değişim ve Etnik Temizlik Forumu başladı

Uluslararası Efrîn'de Demografik Değişim ve Etnik Temizlik Forumu, Qamişlo'nun Amûde ilçesinde bulunan Beylesan Salonu'nda başladı.
Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Efrîn'de Demografik Değişim ve Etnik Temizlik Forumu başladı.
 
Qamişlo'nun Amudê ilçesindeki Beylesan konferans salonunda gerçekleştirilen forum, 3 gün sürecek. AKP/Saray rejiminin Efrîn'de devam eden işgali ile etnik temizlik uygulamaları, işlediği insanlık suçlarının yanı sıra buna karşın uluslararası alanda alınabilecek önlemlerin masaya yatırılacağı foruma, Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) temsilcisi Beritan Asya, uluslararası camiadan dünyaca tanınan siyasetçiler, akademisyenler, demokratik kitle örgütü temsilcileri katılıyor.
 
Forum'un ilk gününde askeri, siyasi saldırılar ile mevcut durum tartışılması beklenirken, sonraki günlerde ise etnik temizlik ve demografik yapıyı değiştirme politikaları siyasi, askeri, hukuki, kültürel ve tarihsel boyutlarıyla değerlendirilecek.
 
Forumun açılış konuşmasını Rojava Stratejik Araştırma Merkezi adına Ahmed Sino yaptı Sino, amaçlarının şuan Efrin'de yaşananları anlatmak olduğunu kaydetti.
 
Sino'nun konuşmasının ardından, AKP/Saray rejimi tarafından Efrin'in işgal edilmesini anlatan sinevizyon gösterimi ve Efrin'de hava saldırılarında yaralanan tanıkların anlatımıyla forum devam ediyor.