1 Mayıs 2024 Çarşamba

Ulm'de insan hakları mitingi düzenlendi

Ulm'de yüzlerce kişinin katılımıyla İnsan Hakları Mitingi düzenlendi. Yapılan konuşma ve açılan pankart, bayrak ve dövizlerle ırkçığa ve faşizme karşı mücadele çağrısı yapıldı.
Almanya'nın Ulm kentinde insan Hakları Mitingi'ne yüzlerce kişi katıldı.
 
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilişinin 70. yılı nedeniyle "İnsan Hakları ve Dayanışma" mottosuyla gerçekleştirildi. Eski ve yeni belediye başkanlarının ve diğer konuşmacıların yanı sıra gazeteci Meşale Tolu'da bir konuşma yaparak, insan haklarına sahip çıkılması çağrısında bulundu. Tolu'nun konuşması büyük alkış aldı.
 
Çok sayıda parti, sendika, kurum, kuruluş ve kişinin çağrı yaptığı mitinge, göçmen kurumları da katıldı. AGİF, SKB, HDK-Ulm, DİDF, ADHF ve SYKP'lilerin de yoğun olarak katıldığı mitingte, yapılan konuşma, açılan pankart, bayrak ve dövizlerle ırkçığa ve faşizme karşı da duruş sergilendi. Tüm Avrupa'da olduğu gibi; Almanya'da da ırkçılığın tırmandığına dikkat çekilen mitingte, nazilere karşı mücadelenin önemine de vurgu yapıldı.
 
'IRKÇILIĞA HAYIR, DAYANIŞMAYA EVET'
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) tarafından Avrupa genelinde başlatılan ve iki ay sürecek olan "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" kampanyasının Ulm ayağı da bölgede örgütlü olan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) tarafından yürütülüyor.
 
AvEG-Kon bünyesinde yer alan göçmen federasyonu AGİF ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) tarafından açılan dövizlerde kampanyanın içeriği yansıtıldı.
 
Mitingde, Joo Kraus, Maria Rosendorfsky ve Keorg Hesse'den oluşan müzik grubu da barış ve mücadele şarkılarını seslendirdiler.