17 Mayıs 2024 Cuma

Ulm'de Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde eylem

Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın serbest bırakılması istendi.
Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma  İnisiyatifi, her ayın ilk cuma günü tutuklu gazetecilere özgürlük eylemi düzenliyor. Ulm Münster Katedrali önünde tutuklu gazetecilerden ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın fotoğrafları taşındı.
 
İnisiyatif adına emekli öğretmen Angelika Lanninger konuştu. "İnisiyatif olarak, tüm gazetecilerin dünyanın neresinde olursa olsun özgürlüğü için mücadele edeceğiz" diyen Lanninger, her ay düzenli olarak yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.
 
Malta'da tutuklu bulunan gazetecilerin durumu ile ilgili yapılan konuşmada da dayanışmanın önemi vurgulandı. Komite tüm dünyadaki gazeteciler için özgürlük çağrısında bulunurken, her ay özel olarak, bir veya iki ülkedeki gazetecilerin durumu ayrıca işleniyor.
 
Yine etkinlikte, "Tecride karşı açlık grevleriyle dayanışma" amacıyla, önümüzdeki hafta salı günü yapılacak eyleme çağrı yapıldı. Eylem 7 Mayıs günü saat 18.00'de şehir merkezinde gerçekleşitirlecek.