18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ulm'da 'tek tip elbise'ye karşı tulumlu eylem

Almanya'nın Ulm kentinde Edi Bese Platformu, OHAL'e, KHK'lara ve 'tek tip elbise' dayatmalarına karşı Münsterplatz'da eylem yaptı.
Almanya'nın Ulm kentinde Edi Bese Platformu, OHAL'e, KHK'lara ve 'tek tip elbise' dayatmalarına karşı Münsterplatz'da eylem yaptı. Eylemde Türkiye'nin Efrin'i işgal girişimi de protesto edildi.
 
AGİF, SKB, AHDF, NAV-DEM, HDK-A, SYKP ve Partizan tarafından oluşturulan Edi Bese Platformu'nun düzenlediği eyleme katılanlar 'tek tip elbise'yi beyaz tulum giyerek protesto etti.
 
Eylemde yapılan konuşmalarda, OHAL'e, KHK'lare, 'tek tip elbise' dayatmasına ve Tayyip Erdoğan'a karşı eylemlere devam edileği belirtildi. Türkiye'deki insanlık dışı uygulamalara değinilerek, hapishanelerde zorla giydirilmek istenen 'tek tip elbise'ye karşı mücadele edileceği vurgulandı.
 
Eylemde "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Politik tutuklulara özgürlük" ve "Faşizme karşı her yerde direniş" sloganları atıldı.
 
Efrin'in Türkiye tarafından işgal girişimine de değinilen eylemde "Tüm dünyayı bu insanlık dışı saldırı hazırlığına, işgale karşı durmaya çağırıyoruz" denildi.