25 Nisan 2024 Perşembe

Uğur ve Özak işçileri: Atılan işçileri geri alınsın

DİSK Tekstil Genel Merkez yöneticilerinin patronla işbirliği sonucu işten atılan Uğur ve Özak tekstil işçileri eylem yaptı. Direnişlerini sürdüren işçiler, sendikanın tanınması, işçi komitesi temsilcilerinin muhatap alınması ve atılan işçilerin geri alınması taleplerini dile getirdi.

Urfa'da bulunan Uğur ve Özak tekstil fabrikalarında DİSK'e bağlı Tekstil Sendikası Genel Merkez yöneticileri ile patronların işbirliği sonucu işten atılan işçiler eylem yaptı.

Haliliye ilçesindeki Topçu Meydanı'nda açıklama yapan işçilere kentteki siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Uğur Tekstil işçisi Erdal Ayata, sendikaya üye oldukları için haksızlık, baskı, tehdit ve mobbinge maruz kaldıklarını aktardı.

SENDİKA PATRONLA GÖRÜŞÜYOR, İŞÇİYLE GÖRÜŞMÜYOR
100 işçinin jandarma zoruyla 2 hafta önce işten çıkarıldığını anımsatan Ayata, sendika ve patronlar arasında görüşme yapıldığını fakat sendikanın işçileri bilgilendirmediğini söyledi.

'BİR SONRAKİ EYLEMİ FABRİKA ÖNÜNDE YAPACAĞIZ'
Sendika yöneticilerinin telefonlarına cevap vermediğine dikkat çeken Ayata, "Bugüne kadar görüşmelerden bir sonuç çıkar diye eylemlere ara vermiştik. Bu ilk toplanışımız değil ve son da olmayacak. Bir dahaki basın açıklamasını 2'nci organize sanayide bulunan Uğur Tekstil fabrikasının önünde yapacağımızı ilan ediyoruz. Taleplerimiz kabul edilene kadar, bütün işçi arkadaşlarımız tekrar işe geri alınana kadar hem fabrika önünde hem de şehir meydanında eylemlerimize ve direnişimize devam edeceğiz" diye konuştu.

TALEPLER
DİSK Tekstil Sendikası Genel Merkez yöneticilerinden cevap beklediklerini belirten Ayata, işçilerin taleplerini şu şekilde sıraladı:
" Bütün işçi arkadaşlarımız işe geri alınsın.
Dışarda geçen günlerimizin ücretleri ödensin.
Marka temsilcilerinin işçilerin seçtiği komite üyesi işçi temsilcileriyle görüşme yapmalarını ve şikayetlerimizi dinlemelerini istiyoruz.
Fabrikada tekrar işe alındıktan sonra fabrika yönetiminin işçi komitesi temsilcilerini muhatap almasını ve sözleşme yapmalarını istiyoruz."

İşçilerin eylemi, "Ya hep beraber ya hiç birimiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla son buldu.