19 Nisan 2024 Cuma

Tutsak yakınlarının sesi duyulmasın diye Şirinevler'e polis yığınağı

21 haftadır tutsaklar ölmesin diye mücadele eden tutsak yakınları ve onlara destek verenler bu hafta da işkenceyle gözaltına alındı. HDP Milletvekili Piroğlu 6 anneyi gözaltına almak için toplanan yüzlerce polisi işaret ederek, "Susmak bunlara cesaret veriyor" dedi. Piroğlu, tutsak yakınlarıyla birlikte mücadele çağrısı yaptı. Tutsak yakınlarından Cemile Karakaş'a 9 plastik kelepçe takıldı. 

Tutsak yakınlarının İstanbul'daki Adalet Nöbeti 21. haftasında. Bu hafta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü önünde "Annelerin talebi hepimizin talebidir" yazılı pankartla yapılmak istenen eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP ilçe örgütleri ile Gençlik Meclisi üyeleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) yöneticileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri ile Yaşlılar ve Emekliler Meclisi üyesi Meryem Güneş, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda kişi destek verdi. 

Tutsak yakınlarının yapmak istediği açıklama bu hafta da açıklandı. Anneler polis kalkanlarıyla ablukaya alırken, annelere destek vermek isteyenler "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları attı. Anneler ve destek verenler darp edilerek gözaltına alındı. 

Saldırı ve gözaltı sırasında tutsak yakınlarından fenalaşanlar oldu. Polis ablukasına alınan tutsak yakınlarından Cemile Karakaş, hasta tutsak oğlunun durumuna ilişkin açıklama yapmak istedi. Karakaş darp edilirken 9 plastik kelepçe takıldı. 

Saldırıya ve işkenceli gözaltıya tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Şirinevler Meydanına yürüdü. "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganı atan Piroğlu, polisleri işaret ederek "Bu polisler hasta tutsakların sesi duyulmasın diye çocukları ölmesin diye anneleri ablukaya aldı. Yüzlerce polis 6 anneyi durdurmak için buraya geldi. Bu polisler kadınlar erkek katillerine sesini yükselttiğinde karşısında çıkıyor, işçilerin karşısına çıkıyor, madencilerin yağmasına karşı çıkanların karşısına çıkıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

"Yeter artık diye" tepki gösteren Piroğlu, susmanın işkencecilere cesaret verdiğini kaydetti ve annelerle birlikte mücadele çağrısı yaptı.