20 Nisan 2024 Cumartesi

Türk askerleri Kobanê'de bir çocuğu hedef aldı

Türk devleti ve çetelerinin Rojava'ya yönelik saldırılarında bugün bir çocuk hedef alındı. Kobanê'de Türk askerlerinin açtığı sonucu 12 yaşındaki Mecdar Muhammed adlı çocuk yaralandı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıları bugün de devam etti. Kobanê'de askerler tarafından hedef alınan bir çocuk silahla yaralandı.

Yağışlı hava nedeniyle SİHA hareketliliği sınırlı gerçekleştirilirken, sınır hatlarındaki köylere karadan obüs ve tanklarla top atışları gerçekleştirildi. Savaş uçakları Qamişlo başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasında taciz uçuşları gerçekleştirdi.

İşgal güçleri, Kobanê, Ayn İsa, Minbic, Til Temir, Zirgan ve Şehba bölgesinde bombardıman gerçekleştirdi. 

KOBANÊ
İşgal tehditlerinin hedefindeki Kobanê kent merkezine saldırı düzenlendi. Kaniya Kurdan mahallesi ile kentin batısındaki Çariqlî köyü obüs ve tanklarla bombalandı. 

Kaniya Kurdan'da Türk askerleri tarafından silahla hedef seçilen 12 yaşındaki Mecdar Muhammed adlı çocuk yaralandı.

Kentin doğusundaki Xerbîsan ve Qeremox köyleri de obüslerle hedef alındı.

MİNBİC
Türk devleti ve çeteleri, işgal altında tuttukları Cerablus'a bağlı Şêx Nasir köyündeki üslerinden, Minbic'in batısındaki Seyda ve Yalanlî köylerini de bombaladı.

TİL TEMİR-ZİRGAN
Çetelerin işgal bölgesiyle bir kilometre mesafede bulunan Zirgan beldesinin kent merkezi dronlarla 3 defa bombalandı. Beldenin kuzeyindeki Um Rebîat, Heremle, Dal Ebdal ve Bobi köyleri de ağır silahlarla bombalandı.

İşgalci Türk devleti, akşamüstü saatlerinde Til Temir'in batısındaki Gozeliyê ve Til El Leben köyleri ile Asuri köyü olan Til Tewîl'i bombaladı.

Til Temir'in Til Gerabît köyünde bulunan rejim güçlerine lojistik taşıyan Rus konvoyu da hedef alındı. Konvoy geri dönmek zorunda kaldı.

ŞEHBA
Türk devleti, akşam saatlerinde Şehba bölgesine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Tinibê köyüne yönelik bombardıman sonucu Şam rejimine bağlı 3 asker hayatını kaybetti.

Şehba bölgesinde sabah saatlerinde Ayn Deqnê ve Minnix havaalanı Türk ordusu tarafından bombalanmıştı.