18 Eylül 2024 Çarşamba

TTB tüm hekimlere işyerleri önünde yarın buluşmaya çağırdı

TTB, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD asistanı Dr Bahattin Ahmet Yalçın'ın nöbeti sırasında saldırıya uğramasına karşı tüm hekimleri sağlıkta şiddete karşı yarın 12.30'da işyerleri önünde buluşmaya çağırdı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD asistanı Dr Bahattin Ahmet Yalçın'ın nöbeti sırasında hastasıyla ilgilenirken saldırıya uğramasına karşı tüm hekimleri işyerleri önünde buluşmaya çağırdı.
 
TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, "Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir" dedi.
 
Yılmaz, hekime yönelik şiddete dikkat çekmek ve sağlıkta şiddete karşı verilen mücadelede kamuoyunun desteğini sağlamaka amacı ile tüm hekimleri 20 Temmuz 2018 tarihinde saat 12.30’da çalıştıkları hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının bahçelerinde buluşmaya çağırdı.