27 Nisan 2024 Cumartesi

Trump BM Genel Kurulu'nda konuştu: Dünyayı tehdit etti

BM Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Trump, Suriye, İran ve Venezüella'yı tehdit etti. Trump, Suriye rejimine yönelik "Esad rejimi tarafından bir kez daha kimyasal silah kullanılırsa ABD harekete geçecektir" dedi. Trump, İran ile ilgili olarak "Bütün ülkelerden İran'ı izole etmesini bekliyoruz" çağrısını yaptı. Venezüella'ya yönelik ambargo ve baskılarını ise "Tüm ülkeler sosyalizme karşı çıkmalı" diyerek savundu.
ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda konuştu.
 
Trump, "Benim yönetimim altında ABD, tarihinde en fazla gelişmeyi kaydetti" dedi. Ancak salondan itirazlar yükseldi.
 
Trump bunun üzerine "Bu tepkinizi beklemiyordum" dedi. 
 
Trump, IŞİD'in bitmek üzere olduğunu söyledi, "Radikal İslami terörizmin destek bulmasını engelleyeceğiz" diye konuştu.
 
İdlip ile ilgili olarak Suriye rejimini tehdit etti.
 
Trump, "Suriye'deki çatışmalar bizi çok üzüyor. Yapmamız gereken çatışmaların bitirilmesi. Esad rejimi tarafından bir kez daha kimyasal silah kullanılırsa ABD harekete geçecektir. Ürdün'de gördüğümüz üzere en merhametli politika, bu mültecileri evlerine en yakın yere yerleştirmektir" dedi.
 
Trump, İran'ı da tehdit etmeyi unutmadı. Geçen ay uygulamaya soktuğu yaptımları hatırlatan Trump, "Önümüzdeki tarihlerde daha fazlası yürürlüğe girecek. Biz ülkelerin terörü finanse etmesine izin veremeyiz. Dünyadaki hiçbir şehirde nükleer füze başlığı bulunmamalıdır. Biz bütün ülkelerden İran'ı izole etmesini bekliyoruz" diye konuştu. 
 
ABD Başkanı, ABD'nin göç konusundaki yeni küresel anlaşmaya katılmayacağını açıkladı. Trump'ın göçmenlere yönelik "Kaçakçılık çok korkunçtur. Çok acımasız bunlar. Suç ağları, merhametsiz çeteler, uyuşturucunun artışı kırılgan toplumları etkilemekte, çalışkan halkları mahvetmektedir" diye konuşması dikkat çekti.
 
ABD Başkanı Trump, Venezüella'ya yönelik ambargo ve saldırılarına "Tüm ülkeler sosyalizme karşı çıkmalı" diyerek destek istedi.
 
Trump, şunları söyledi: "Şu an bir insani krizle karşı karşıyayız Venezüela'da. 2 milyondan fazla kişi, Maduro rejiminden ve onun Küba'daki sponsorlarından kaçmaktadır. Sosyalizm petrol zengini ülkeleri yoksullaştırmıştır. Sosyalizm, güç açlığına neden olmaktadır. Tüm ülkeler sosyalizme karşı çıkmalıdır. Bu yüzden de BM üyeleri olarak Venezüela'da demokrasinin yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Bugün Venezüela'nın ezici rejimine karşı yeni yaptırımlar yaptığımızı açıklamaktan dolayı gurur duyuyorum."