17 Mayıs 2024 Cuma

Tolu 'Oğlum Bende Kalacak' kitabını Viyana'da tanıttı

Türkiye'de 8 ay tutuklu kalan gazeteci Meşale Tolu, bu süreci anlattığı "Oğlum Bende Kalacak" kitabının tanıtımını Viyana'da yaptı.
Türkiye’de sekiz ay tutuklu kalan gazeteci Meşale Tolu, hapishane süreci boyunca yaşadıklarını anlattığı "Oğlum Bende Kalacak" kitabının tanıtımını Viyana'da yaptı. 
 
Avusturya Gazeteciler Birliği'nin konferans salonunda yapılan tanıtıma çok saıyda kişi katıldı. 
 
Türkiye'deki mücadelenin ve uluslaraarası dayanışmanın önemine dikkat çeken Tolu, "Türkiye'deki mücadeleyi önemli bulduğum için hala bağım var" dedi. 
 
Evinin basılmasından hapishane sürecine kitabından bazı bölümler okuyan Tolu, yaşadıklarını kötü anılar olarak hatırlamadığını, tersine bunlardan güç aldığını kaydetti. Tolu, "Birçok insan benzer şeyler yaşıyor ancak bunlar hakkında konuşamıyor. Korkmak, çekinmek insani duygulardır ancak korkuların üstüne gitmek gerek" diye belirtti.
 
'KADIN DAYANIŞMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ'
 
Hapishanede kadın dayanışmasından güç aldığını vurgulayan Tolu, katılımcıların sorularını yanıtladı. 
 
Türkiye hapishanelerinde tecride karşı süreni direnişe değinen Tolu, 7 bin tutsağın direnişte olduğunu söyledi. 
 
Avrupa’daki basın özgürlüğüne de değinen Tolu, özellikle Avrupa devletlerindeki yolsuzluklara ilişkin araştırma yapan gazetecilerin öldürüldüğünü ve bunun Avrupa'daki basın özgürlüğü için büyük tehdit oluşturduğunu vurguladı. 
 
11 Eylül’de tutuklanan ve üç ay hapiste kalan Max Zirngast’ın anne ve babası da etkinlikte yer aldı.
 
Meşale Tolu, etkinliğin sonunda katılımcılar için kitaplarını imzaladı.