18 Nisan 2024 Perşembe

TMMOB Amed: Gözaltılar serbest bırakılsın

TMMOB, Diyarbakır'da asılsız bir ihbarla gözaltına alınan, aralarında üyelerinin de bulunduğu 40 kişinin serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada, AKP iktidarının baskı ve şiddet politikalarını her geçen gün arttırdığı vurgulandı.

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde yapılan asılsız bir ihbar sonucu 40 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu (İKK), aralarında üyeleri Kıymet Yıldız'ın da bulunduğu 40 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Amed Şubesi Eşbaşkanı Ferit Kahraman, en demokratik hak arayışlarına dahi ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalarla saldırıldığını söyledi.

AKP iktidarının baskı, şiddet politikaları ve hak ihlallerini tırmandırarak devam ettirdiğini vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti: "Barış ve demokrasi adına çalışmalar ve adımlar atılması gerektiği yerde tam tersi işleyen zorba yöntemler devam etmektedir. Kendi hükmünü sürdürme çabası içine giren iktidara sesleniyoruz ve diyoruz ki; asılsız sebeplerle gözaltında tutulan başta meslektaşımız Kıymet Yıldız ve diğer gözaltındakiler bir an önce serbest bırakılmalıdır. Süreklileşen bu yargı şiddetiniz bizi korkutmayacaktır. Bu kentin hak savunucuları olarak mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz."