29 Mart 2024 Cuma

TKŞ'den tüm haklara çağrı: Devrimimizi birlikte savunalım

TKŞ, Hesekê'de IŞİD çetelerinin kaldığı hapishaneye yönelik saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Türk devletinin aynı dönemde gerçekleştirdiği saldırılara da işaret edilen açıklamada, Rojava devrimini savunma çağrısı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Hesekê'de IŞİD çetelerinin kaldığı hapishaneye yönelik saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'nde bulunan Sinaa Hapishanesi'ne yönelik IŞİD saldırısında, yoğun çatışmalar yaşanmış ve patlamalar sonucunda hayatını kaybedenler olmuştu.

TKŞ açıklamasında hapishaneye saldıran ve kaçan IŞİD çetelerinin sivil yerleşim alanlarına dağıldığı ve katliam saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, "DSG savaşçıları ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri tüm imkanları ile bölgeyi yeniden huzura kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

Türk devletinin eşzamanlı olarak Şengal, Til Temir ve Ayn İsa'ya yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlatan TKŞ, "Şengal'de YBŞ komutanı Azad Êzidî ve YBŞ savaşçısı Enver Tolhildan şehit düştü. Til Temir Askeri Meclisine ait bir araç DAİŞ'e karşı operasyona yardım için giderken Hesekê yolunda SİHA'lar tarafından hedef alındı. İşgalci çeteler, Til Temir'e doğru askeri sevkıyat ve yığınak yaparak yeni bir saldırının hazırlığını yapıyor" diye kaydetti.

Suriye'de faaliyet gösteren çeteler ile Türk devletinin ortaklığının gizli olmadığını belirten TKŞ şunları kaydetti: "Rojava devrimimizin başından beri bu güçler birlikte hareket ediyor ve demokratik devrimimizi yıkmak istiyor. Sömürgeci Türk devleti ve çeteler bölgemizin barış ve huzur ortamını bozmak istiyorlar. Fakat, Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Keldani, Ermeni, Türkmen ve Çerkes ulusundan halklarımız yürekten bir dayanışma ile eşitlik, adalet ve barış temelinde yeni yaşamlarına sahip çıkıyorlar."

Başta Hesekê olmak üzere tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına çağrı yapan TKŞ, "Devrim düşmanlarının oyunlarına gelmeyin. Şehitlerin kanıyla ortakça inşa ettiğimiz yurtsever çizgiyi birlikte savunalım. Bunun için herkes özgürlük savaşçılarıyla beraber hareket etmeli ve kendini gizleyen çetelere karşı uyanık olmalı. Düşmanlarımıza geçit vermeyecek, birlikte kazanacağız. Yaşasın Rojava devrimi" ifadelerini kullandı.