2 Mayıs 2024 Perşembe

TKŞ üyeleri Rojava halkının 1 Mayıs'ını kutluyor 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde halkın 1 Mayıs'ını kutladı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, 1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma Günü kutlamalarına başladı.

Kuzey ve Doğu Suriye'de, Özerk Yönetim'in koronavirüs pandemisiyle mücadele için ilan ettiği sokağa çıkma yasağı dolayısıyla bu yıl kitlesel 1 Mayıs etkinlikleri gerçekleştirilmeyecek. TKŞ üyeleri, Qamişlo, Hesekê, Dirbêsiyê, Kobanê'de halk sağlığını korumak için alınan kararları dikkate alarak, halkın 1 Mayıs'ını kutlama çalışmaları gerçekleştirdi.

QAMIŞLO
TKŞ ve JKŞ) üyeleri, 1 Mayıs çalışmalarına Qamişlolu işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlayarak başladı.

TKŞ üyeleri, sokağa çıkma yasağının halen devam ettiği kentte zorunlu olarak çalışmaların gerçekleştirildiği fabrika, hastane ve sanayi bölgelerini ziyaret etti, işçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

TKŞ ve JKŞ üyeleri, Qamişlo Belediyesi işçilerini ve kentte bulunun hastanelerdeki sağlık emekçilerini de ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. JKŞ üyeleri kadın işçilerle sohbet etti. İşçiler TKŞ üyelerine karşılaştıkları zorlukları anlattı, kutlamadan dolayı teşekkür etti.

TKŞ üyeleri, kentte çalışan inşaat işçileri ile birlikte 1 Mayıs şehitleri ve iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden işçiler anısına saygı duruşunda bulundu.

TKŞ ve JKŞ üyeleri kent merkezinde çok sayıda noktaya 1 Mayıs kutlama pankartı astı.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ üyeleri,  Dirbêsiyê'deki 1 Mayıs çalışmalarını Ker Betilî köyünü ziyaret ederek başlattı. TKŞ üyeleri, köy halkı ve tarım işçilerini ziyaret etti. Sohbetlerin gerçekleştirildiği çalışma esnasında, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ı kutlandı.

KOBANÊ
Kobanê TKŞ üyeleri, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Sanayi Sitesi ve Şehit Peyman, Kaniye Kurda ve Botanê Şarqî mahallelerinde çalışmalar ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 1 Mayıs ve Çav Bella marşları çalan TKŞ üyeleri, halkın 1 Mayıs'ını kutladı, bildiriler dağıttı.

TKŞ ve JKŞ üyeleri kent merkezinde çok sayıda noktaya “Yaşasın kadın devrimi, yaşasın sosyalizm" ve “Birlik mücadele zafer, yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartlar astı.

Çalışmalar kapsamında Emekçiler Komitesi, Kobane Belediyesi, Kent Hastanesi ve ICOR tarafından yapılan Kadın ve Çocuk Hastanesi çalışanları ile Kobane Kadın Fırını işçileri ziyaret edildi, 1 Mayıs kutlama kartları dağıtıldı. 

1 Mayıs çalışmaları için Alişar ve Lehine köylerine giden CKŞ üyeleri de ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Un değirmeni ve kentteki asayiş kontrol noktaları da dolaşılarak emekçilerin 1 Mayıs'ı kutlandı.

TIL TEMIR
TKŞ ve CKŞ üyeleri, Türk devleti ve çetelerin işgal saldırılarının hedefi olan Til Temir kentinde 1 Mayıs kutlamaları gerçekleştirdi. Kentte çalışmalarını sürdüren Özerk Yönetim kurumları ile çalışmak zorunda olan işçilerin ziyaret edildiği faaliyet esnasında 1 Mayıs kutlandı. Kent meydanına 1 Mayıs kutlama pankartı da asıldı.

HESEKÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri, 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında kent genelinde yaygın biçimde kutlama kartları dağıttı. İşçi ve emekçilerle sohbet etti. TKŞ ve JKŞ imzalı pankartlar asılarak ve ev ziyaretleriyle Hesekê halkının 1 Mayıs'ı kutlandı.

İşgal nedeniyle evsiz kalan Serêkanîyeli ailelerin kaldığı Waşokani Kampı'nı da ziyaret eden TKŞ üyeleri, İş Güvenlik Güçleri'nin kontrol noktaları ve sanayi sitesini de ziyaret etti, emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı. 

Komünist Devrimci Gençler (CKŞ) üyeleri, Hesekê kentindeki 1 Mayıs kutlamalarının startını toplantı yaparak verdi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan halk sağlığını koruma kanunlarını gözeterek toplantı yapan CKŞ, gençlerle bir araya geldi, 1 Mayıs'ın tarihini ve önemine ilişkin tartışmalar gerçekleştirdi.
 
Kapitalizmin emeğin düşmanı olduğu, varoluşsal bir kriz yaşadığı ve bundan dolayı tüm dünyada yıkım yarattığı vurgulanan tartışmalarda, Rojava devriminin önemi vurgulandı. Konuşmalarda ekonomik ve siyasi sorunların, kadına yönelik şiddetin, gençlik üzerindeki kapitalist dayatmaların ancak sosyalizmle son bulacağı ifade edildi.

1 Mayıs'ın işçi, emekçiler, kadınlar ve gençler için bir mevzi olduğunu belirten CKŞ üyeleri, bu yıl Rojava'da kitlesel olarak kutlanmayacağı için gençlere bulundukları her yeri toplum sağlığını da gözeterek kutlama alanına dönüştürme çağrısı yaptı.

CKŞ üyeleri, hep birlikte hazırladıkları pankartları Heseke sokaklarına asarak, işçi ve emekçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı.